National

Bărbatul care și-a incendiat vecina cu benzină a fost arestat. Femeia a decedat

Publicat: 14 iul. 2021
Tânărul riscă ani grei de închisoare dacă va fi acuzat și ulterior condamnat pentru omor.

Un bărbat a fost arestat preventiv, miercuri, după ce în urmă cu o zi a stropit o vecină cu benzină şi a incendiat-o, femeia decedând ulterior la spital, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit sursei citate, gestul inculpatului a fost unul premeditat.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut în fapt că, în data de 13.07.2021, în jurul orei 14,20, în timp ce se afla pe casa scării, în faţa apartamentului său (…) situat in imobilul din Timişoara, (…) a aruncat mai bine de jumătate de litru de benzină pe vecina sa de bloc S. R.(…), după care i-a dat foc cu o brichetă. Inculpatul a săvârşit fapta cu premeditare, cumpărând în cursul dimineţii o cantitate de aproximativ 1,7 litri de benzină de la o statie peco din Timişoara. Victima S.R. a suferit arsuri de gradul III pe toată suprafaţa corpului, (…) fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate”, precizează anchetatorii.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru tentativă de omor calificat, Tribunalul Timiş dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Având în vedere faptul că victima a decedat, urmează ca după efectuarea autopsiei şi întocmirea concluziilor preliminare privind cauza decesului de către IML Timişoara, procurorul de caz să dispună asupra schimbării încadrării juridice în infracţiunea de omor calificat.

Tânărul a mai avut un conflict cu femeia

Tânărul riscă ani grei de închisoare dacă va fi acuzat și ulterior condamnat pentru omor.

”Ancheta polițiștilor timișoreni a scos la iveală faptul că tot ce a susținut femeia atunci când a fost stinsă, se adeverește. Azi-noapte, după ore de audieri și cercetări la fața locului, l-au reținut pe unul dintre vecinii femeii, un tânăr de 22 de ani, student. Încă de ieri aflasem despre ce a povestit femeia și, discutând cu vecinii, aceștia au recunoscut că între cei doi exista un conflict mai vechi pe fondul celor făcute de femeie. Practic, gălăgia făcută de aceasta și scandalul au dus la un conflict deschis cu tânărul care, în urmă cu câteva luni, într-o ceartă, i-ar fi dat și cu un ciocan în cap. Bărbatul a fost și atunci audiat, exista un proces între cei doi.

Acum, anchetatorii au stabilit că tânărul este cel care i-a dat foc femeii și în urma audierilor, azi-noapte, undeva după ora 02:00, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie audiat și dus la procurori, probabil prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, a povestit jurnalistul Dragoș Boța la Antena 3.

Adauga un comentariu