Prima pagină » Local » Bărbatul infectat cu malarie, internat la Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, a fost externat
Bărbatul infectat cu malarie, internat la Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, a fost externat

Bărbatul infectat cu malarie, internat la Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, a fost externat

02 sept. 2022, 02:00,
în Local

Bărbatul infectat cu malarie care a fost internat la Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, în data de 18 august 2022, a fost externat după aproape două săptămâni de tratament și îngrijiri. Cu toate acestea, pacientul trebuie să se prezinte peste două săptămâni la spital pentru a i se recolta analize de sânge, deoarece malaria este o boală infecțioasă care poate recidiva

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a revenit din Camerun la finalul lunii iulie, prezentând simptome asemănătoare unei viroze respiratorii. Acesta s-a adresat mai întâi medicului de familie care i-a recomandat tratament simptomatic și, deoarece starea sa nu s-a îmbunătățit, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Pașcani. În cele din urmă, în data de 18 august 2022, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Bărbatul infectat cu malarie a fost externat

Bărbatul infectat cu malarie care a fost internat la Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, în data de 18 august 2022, a fost externat după aproape două săptămâni de tratament și îngrijire. Acesta păstrează în permanență legătura cu medicul curant, iar peste 2 săptămâni este așteptat pentru a i se recolta analize de sânge.

„Medicii au luat această decizie ținând cont de rezultatul analizelor și a homeostaziei care s-a ameliorat din prima zi de tratament. Peste două săptămâni, pacientul este așteptat la control pentru a i se recolta analize de sânge. Malaria este o maladie infecțioasă care poate recidiva, dacă virusul rămâne prezent în sânge, iar noi dorim să eliminăm acest risc. Până la evaluare medicul curant comunică cu pacientul pentru orice situație care ar putea apărea”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Malaria este o maladie infecțioasă care poate recidiva

Starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit în urma tratamentului urmat, bărbatul alegând să se prezinte la Spitalul Municipal din Pașcani, unde din nou a fost supus unui tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

„În cursul zilei de 18 august, bărbatul a fost admis prin transfer la spitalul nostru cu cefalee intensă, febră 38 cu 8 grade Celsius și mialgii (dureri musculare). Acesta ne-a comunicat că a avut și 40 de grade Celsius când a prezentat primele simptome. În urma unei discuții cu medicul de gardă, aflând că pacientul a revenit de curând dintr-o zonă endemică (chiar dacă a efectuat profilaxia pentru malarie), i s-au prelevat de urgență analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie, iar rezultatul a fost pozitiv”, a mai precizat dr. Florin Roșu.

Dr. Florin Roșu îi avertizează pe pacienții care vin în România din zone endemice să se prezinte la spital imediat ce prizintă orice simptom de boală, deoarece complicațiile malariei sunt grave, precum malarie cerebrală, insuficiență multiplă de organ, cu evoluție nefavorabilă. Malaria este o boală infecțioasă cu evoluție imprevizibilă, care poate decompensa starea de sănătate a persoanei infectate.

„Rugăm persoanele care vin din zone endemice, când prezintă orice simptome de boală sau o modificare în homeostazia organismului, să se adreseze imediat medicului de familie, iar locul în care a călătorit să fie primul pe care îl menționează în discuția cu acesta”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Bărbatul infectat cu malarie este așteptat la Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași peste două săptămâni pentru a i se recolta analize de sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`