Sport

Barcelona nu poate umple nici măcar un sfert de stadion la debutul în noul sezon, fără Messi

Publicat: 13 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Barcelona nu poate umple nici măcar un sfert de stadion la debutul în noul sezon fără Messi
Barcelona se află într-o situație extrem de dificilă înaintea debutului de sezon. După ce l-au pierdut pe Leo Messi, catalanii nu pot să își înregistreze nici transferurile făcute vara aceasta

Rămasă fără Lionel Messi și afundată într-un ocean de probleme, Barcelona debutează în noul sezon din La Liga duminică, pe teren propriu cu Real Sociedad.

Pentru fanii catalanilor, va fi un moment greu de digerat. E primul sezon din ultimii 17 ani pe care echipa îl începe fără Leo Messi, idolul ajuns zilele trecute la PSG. Pierderea argentinianului n-avea cum să rămână fără repercusiuni pe Camp Nou.

Temerile catalanilor conform cărora pierderea lui Messi va însemna și un declin financiar sunt pe deplin justificate. Presa din Spania scrie că asistența de la partida cu Sociedad de duminică ar putea fi una redusă.

Nu doar din considerente ce vizează pandemia, ci și pentru că suporterii nu se înghesuie să vină la meci. Din cele 29.803 bilete puse la vânzare de club, fanii au cumpărat până în acest moment doar 15.820.

Barcelona, datorie de 39 de milioane de euro către Messi

Clubul catalan i-a promis lui Messi o clauză de fidelitate în momentul în care acesta și-a prelungit contractul care a expirat în această vară. Astfel, Barcelona s-a angajat să-i achite lui Leo o primă pe care urma s-o achite în două parți, în valoare de 78 de milioane de euro.

Barcelona a efecuat o primă plată în iunie 2020, iar a doua tranșă trebuie achitată în această lună. Acum, presa din Spania scrie că Messi mai are de încasat 39 de milioane de euro de la Barcelona, chiar dacă a semnat deja cu PSG.

Probleme la tot pasul pentru Barcelona

Barcelona se află într-o situație extrem de dificilă înaintea debutului de sezon. După ce l-au pierdut pe Leo Messi, catalanii nu pot să își înregistreze nici transferurile făcute vara aceasta.

În momentul actual, fondul salarial al Barcelonei reprezintă 95% din veniturile catalanilor, așa că spaniolii trebuie să renunțe la încă 25%, prin vânzări de jucători sau reduceri de salarii pentru a se conforma regulamentului La Liga privind fair-play-ul financiar. Altfel, nu îi vor putea înregistra pe Depay, Eric Garcia și Aguero.

Adauga un comentariu