International

Barcelona vrea să restricționeze activitățile sociale pentru a combate creșterea de cazurilor de coronavirus

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Barcelona vrea să restricționeze activitățile sociale pentru a combate creșterea de cazurilor de coronavirus
Barcelona vrea să restricționeze activitățile sociale pentru a combate creșterea de cazurilor de coronavirus

Autoritățile din Barcelona vor să restricționeze activitățile sociale pentru a combate creșterea de cazurilor de coronavirus. Pentru a combate noile focare de coronavirus care amenință orașul, se dorește punerea în aplicare a unor măsuri mai substanțiale pentru combaterea creșterii numărului de noi infectări cu COVID-19. Cu 29 de focare active și curba epidemiologică în creștere, capitala catalană finalizează o serie de măsuri pentru restricționarea activității sociale.

Primăria este de așteptat să limiteze activitățile de agrement și sporturile de grup, printre alte restricții. Dar, au declarat surse municipale, nu există planuri de a obliga cetățenii să stea în casele lor.

Barcelona vrea să restricționeze activitățile sociale: Ce domenii sunt vizate

Măsurile finale, care așteaptă consensul guvernului regional, vor fi aplicate deoarece infecțiile sunt în creștere în întreaga Catalunie. Autoritățile au anunțat joi 1.300 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Ieri, cele mai multe cazuri de noi infectări cu COVID-19 au fost înregistrate în Barcelona și în zona metropolitană. Cele mai îngrijorătoare focare sunt încă în regiunea Segrià – o diviziune teritorială tradițională în anumite părți din Spania – unde există transmisie comunitară și în zona Hospitalet, o localitate situată lângă Barcelona și care înregistrează o creștere semnificativă în cazuri.

Surse ale Primăriei au confirmat că restricțiile vor limita transmiterea în locurile unde se practică activități de agrement. Șefa Sănătății, Gemma Tarafa, a declarat că vor avea drept scop „reducerea întâlnirilor sociale”.

Potrivit cifrelor departamentului de sănătate, Barcelona a înregistrat 285 infecții confirmate de testele PCR începând de luni, ceea ce înseamnă că acestea sunt cazuri active. Vinerea trecută, au fost înregistrate 264 de cazuri noi într-o singură zi.

O reducere a capacității plajelor orașului este una dintre măsurile care va afecta oamenii din Barcelona, dar și miile de turiști veniți în capitala Cataluniei. În prezent, în moemntul în care capacitatea plajelor ajunge la 80%, Primăria închide acea paljă și îi obligă pe oameni să se mute pe alte plaje. Ceea ce încă trebuie decis acum este cu cât va fi redusă capacitatea de ocupare a plajelor.

De asemenea, sunt studiate modificările la protocoalele de curățare, astfel încât apa și înălbitorul să poată fi utilizate în exteriorul clădirilor strategice, cum ar fi piețele, supermarketurile și centrele de sănătate, așa cum s-a realizat în timp ce Spania se afla în stare de alertă la începutul acestui an, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.

Măsuri privind barurile și restaurantele

Primarul Barcelonei, Ada Colau, poate reduce și capacitatea permisă în baruri și restaurante, așa cum s-a întâmplat deja în trei cartiere din Hospitalet, după ce s-a observat o creștere semnificativă a cazurilor. În aceste zone, restaurantele sunt limitate la 50% din capacitatea din interior, barul trebuie să fie închis, iar mesele în aer liber trebuie să fie la doi metri distanță între ele.

Până la finalizarea măsurilor, atât Primăria, cât și guvernul regional sunt de acord că situația din capitala catalană este îngrijorătoare.

„Am început să avem cazuri în alte cartiere din Barcelona care sunt mai departe de zona focarelor”, a spus Jacobo Mendioroz, șeful unității de monitorizare Covid-19 din Catalunia. „Această creștere a cazurilor este foarte îngrijorătoare […] și începem să vedem pacienți cu Covid-19 care sosesc la spitale și centre de sănătate.”

Adauga un comentariu