Local

Bătaie ca-n filme, într-o sală de jocuri de noroc din Iași! Victima ar fi mizat pe banii de „păcănele” ai agresorului 

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie ca-n filme într-o sală de jocuri de noroc din Iași Victima ar fi mizat pe banii de păcănele ai agresorului 
Un bărbat din Iași a fost victima unor violențe extreme 

Un ieșean, Marius Petru Zaharia, supărat că un bărbat i-ar fi luat banii de „păcănele” dintr-un aparat, s-ar fi răzbunat pe acesta luându-l la bătaie. Martorii și camerele video l-au surprins pe individ dându-i pumni și picioare victimei, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Magistrații ieșeni l-au trimis la închisoare pentru 2 ani pe bărbatul care a mai avut probleme cu legea. Deși a făcut apel împotriva deciziei judecătorilor, acesta i-a fost respins, iar, acum, s-a ales cu o condamnare definitivă.

Un ieșean, Marius Petru Zaharia, a fost condamnat recent definitiv la 2 ani de închisoare după ce ar fi lovit cu sălbăticie un bărbat pe care îl suspecta că i-ar fi jucat banii de „păcănele”. Incidentul s-a petrecut într-o sală de jocuri de noroc din municipiul Iași, sub ochii angajaților și al unui copil de doar 6 ani, care a rămas traumatizat de ceea ce a văzut.

Deși victima nu ar fi căutat scandal, asta nu ar fi oprit furia bărbatului care s-a simțit nedreptățit. Judecătorii ieșeni i-au aplicat o pedeapsă mai dură din cauza antecedentelor penale.

 o sala cu aparate de jocuri de noroc
Scandalul ar fi pornit de la niște bani lăsați într-un aparat de „păcănele”

Marius Petru Zaharia, revoltat că victima i-a jucat banii de „păcănele”

o persoana pe patul de spital
Victima a avut nevoie de 65-70 de zile de îngrijiri medicale

Pe 25 septembrie 2021, în cursul serii, victima a mers la o sală de jocuri de noroc, dorind să își încerce șansele la aparate. După ce a introdus banii, nu a observat că are soldul mai mare decât suma pe care a băgat-o în dispozitiv. Când a vrut să scoată banii, un angajat l-a anunțat că a jucat la un aparat deja ocupat, respectiv de Marius Petru Zaharia, care, în acel moment, era afară. Ulterior, cei doi nu s-au înțeles din cauza banilor, iar victima a fost agresată.

„La un moment dat, martorul l-a observat pe inculpat cum a intrat în sală şi s-a deplasat agresiv spre persoana vătămată, care a simțit o stare de temere şi a început să alerge spre ieșirea din sală. Inculpatul a prins-o pe persoana vătămată în momentul în care aceasta avea intenția să părăsească unitatea, a izbit-o de ușă și a dezechilibrat-o. Când persoana vătămată se afla la pământ, inculpatul încerca să o lovească cu pumnii. La un moment dat, ajungând în lateralul blocului, loc în care sunt amplasate niște scări, înaintea scărilor, persoana vătămată a încercat să pășească, iar inculpatul, în timp ce o urmărea, a împins-o şi a dezechilibrat-o, astfel că a călcat strâmb şi a suferit o hemoragie externă. Apoi, în timp ce se afla la pământ, persoana vătămată arată că inculpatul a lovit-o în repetate rânduri cu pumnii și cu podul palmelor”, au arătat magistrații ieșeni.

La locul cu pricina au fost chemați polițiștii și o ambulanță, iar victima a fost dusă la spital pentru tratament. Bărbatul a avut nevoie de 65-70 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera.

 o persoana in catuse
În timpul procesului, față de individ s-au dispus măsuri preventive

Ieșeanul violent, trimis din nou la penitenciar

un ciocan de lemn
Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul

În cursul cercetărilor și la proces, Marius Petru Zaharia nu a avut nicio șansă. Deși a negat inițial că ar fi agresat victima, acesta a fost contrazis de martori și de imaginile de pe camerele de supraveghere. Probele arată că bărbatul nu a fost provocat de persoana vătămată, care încerca să evite conflictul. Ceea ce face și mai grav incidentul este faptul că cele întâmplate s-au petrecut sub ochii unui copil de 6 ani, care a fost profund marcat.

„Deşi persoana vătămată nu a ripostat niciun moment, ba, dimpotrivă, l-a evitat pe inculpat şi a încercat să fugă de acesta, inculpatul a lovit-o iniţial cu palmele în zona capului, apoi a urmărit-o şi a determinat căderea ei pe scări, persoana vătămată fracturându-şi, astfel, piciorul. Cu toate acestea, inculpatul a continuat să lovească persoana vătămată cu palmele şi cu pumnii în zona capului şi a corpului, deşi în apropiere erau prezente şi alte persoane, inclusiv un minor în vârstă de 6 ani, inculpatul dând dovadă de ferocitate şi de lipsa oricărei inhibiţii în manifestarea sa agresivă, nefiind descurajat că alte persoane percep în mod direct conduită sa violentă”, au argumentat judecătorii.

Magistrații de la Judecătoria Iași au decis să îl condamne pe bărbat la 2 ani de închisoare, cu executare, luând în considerare că bărbatul a mai fost pedepsit pentru infracțiuni comise anterior. Marius Petru Zaharia a contestat decizia judecătorilor, însă apelul i-a fost respins ca nefondat, iar, acum, s-a ales cu încă o condamnare definitivă. Acuzat că s-a răzbunat pe victimă pentru că i-ar fi luat banii de „păcănele”, Marius Petru Zaharia va trebui să suporte consecințele faptelor lui.

Adauga un comentariu