Local

Bătaie în USR-PLUS Iași pe locurile la Parlamentul României. Înțelegeri pe sub masă între Cosette Chichirău și traseistul Marius Bodea

Publicat: 02 oct. 2020
Cosette Chichirău și Marius Bodea
USR-PLUS Iași și-a stabilit lista de candidaturi pentru Parlamentul României, trocul fiind deja făcut de Cosette Chichirău și Marius Bodea

Bătaie în USR-PLUS Iași pe locurile la Parlamentul României. Înțelegeri pe sub masă între Cosette Chichirău și traseistul Marius Bodea. La câteva zile după alegerile locale 2020, USR- PLUS Iași și-a stabilit lista de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc cel mai probabil pe 6 decembrie 2020.

După ce a provocat un scandal intern renunțând la calitatea de ales local, deși a candidat la primărie, actualul deputat Cosette Chichirău și-a depus candidatura și pentru un nou mandat în Parlament. Deputatul zero Marius Bodea a ales să candideze la Senatul României, bătălia urmând a se da cu actualul senator Dan Lungu. USR a depus 20 de candidaturi pentru Parlament. Filiala PLUS Iași a depus și aceasta o serie de candidaturi.

Alianța USR- PLUS lași a lansat lista de candidaturi la alegerile parlamentare de la finalul acestui an. Reprezentanții celor două organizații vor face unele întâlniri interne pentru a finaliza lista celor care vor candida la Camera Deputaților și la Senatul României, unele candidaturi fiind însă extrem de ciudate. Cei de la USR Iași vor miza pe circa 3 deputați și un senator pentru noul mandat legislativ din Parlamentul României, miza acestor alegeri fiind una extrem de mare.

Bătaie în USR-PLUS Iași pe locurile la Parlamentul României: Cine sunt candidații la Camera Deputaților?

Deputatul Cosette Chichirău a stârnit deja nemulțumirea oamenilor din partid după ce a anunțat că nu vrea să rămână în Consiliul Local și să accepte un post de viceprimar, așa cum a spus înainte de campania pentru alegerile locale 2020. În schimb, aceasta a decis să se înscrie în cursa pentru Parlamentul României. Lista este deschisă de Bogdan Mihail (avocat), următoarea fiind Cosette Chichirău. Lista continuă cu Daniel Dîscă (programator IT) și proaspăt ales în Consiliul Județean. Urmează Felix Fiscuțean (IT) și Elvis Grigorovici (inginer agronom).

După acesta apare și Filip Havârneanu, președintele organizației municipale USR Iași. Culmea e că și acesta abia a intrat în Consiliul Local Iași, iar acum vrea să devina parlamentar. Hăvârneanu este apropiat de Chichirău, fiind angajat și la cabinetul parlamentar al acesteia.

Următorul pe listă este actualul senator Dan Lungu. Cum acesta a intrat în conflict cu aripa controlată de Cosette Chichirău, iar la Senat s-a băgat traseistul Marius Bodea, pentru Dan Lungu situația devine una complicată. Urmează Anca Lupu, Mihai Lupu, Eugen Neagu, Lucian Parfene, Ștefan Pascaru și Andrei Popescu.

Traseistul Marius Bodea vrea la Senatul României. Lucrurile s-au aranjat între scandalagii din partid

Pentru Senatul României s-au înscris 7 persoane din USR Iași. Lista este deschisă de deputatul zero Marius Bodea. După un mandat în care nu a făcut nimic, traseistul fugit din PNL vrea să ajungă senator. Pentru a nu o încurca pe Cosette Chichirău la Camera Deputaților, Marius Bodea se va duce la Senatul României. Practic, înțelegerea între cei doi deja este făcută, iar așa zisa dezbatere internă nu va aduce mare lucru, totul fiind deja parafat.

În lista pentru Senat apare și Cristina Fântână, urmată de Cezar Hăvîrneanu. În lista de Senat apare și Dan Lungu, actualul parlamentar. Cum în joc a intrat și Bodea, acesta pare că nu va mai prinde un nou mandat. Și-au mai depus candidatura și Anca Lupu, Vasile Moraru și Eduard Tutunaru.

În lista PLUS Iași apare numele lui Monica Berescu, președintele acestei organizații, pentru Camera Deputaților. Pe lângă aceasta, s-a înscris și Emanuel Zanoschi (politolog), care a candidat și acesta pentru Consiliul Local Iași. La Senat vor candida, printre alții, Cristian Berea sau Florin Bodnar.

Oficial, locurile de pe lista pentru cele două Camere din Parlament vor fi conturate în urma unor dezbateri interne cu candidații. Neoficial însă, apele s-au așezat, iar scandalagii din partid și-au făcut planurile pentru un nou mandat.

 

Comentarii
 • Ce titlu e asta ?
  Intelegeri pe sub masa ?
  Intre cei doi poate exista o singura intelegere pe sub masa, urmata de pudrarea nasului si refacerea rujului.
  PNL va absorbi USR in Iasi. Bodea va fi sef.

 • Poate votanții doamnei, vă treziți să vedeți ce ați votat dacă o durea de Iași rămânea în administrația locala dar ciolanul e mic aici așa că mergem deputat la București că acolo ciolanul e plin de carne după care vine peste 4ani să vă vândă gogoși și să arunce cu noroi în cei ce au făcut ceva pt Iași, nu spun că Chirica e sfânt dar totuși uitați-vă în jur la celalante orașe din Moldova și faceți o comparație, mai menționez că nu am votat deoarece nu am avut cu cine.

 • INTELEGERI IN PAT POATE NU SUB MASA ! DA, DA BODEA VA FI SEF DE CELULA!ADEVARAT!!! Bodea si Chichirau nu au dorit postul de PRIMAR si nici de PRESDINTE DE CONSILIU JUDETEAN.Acesti 2 mascarici penali au dorit doar posturi in Parlament unde e gras malaiul, 15 mii lei luna, fara munca , plus celelalte, 2 deputati 0 cum stim pe spinarea contribuabilului.Asta a fost planul lor diabolic!!!! Sperante desarte pentru amandoi, ulciorul nu merge de multe ori la apa.

 • INTELEGERI IN PAT POATE NU SUB MASA ! DA, DA BODEA VA FI SEF DE CELULA!ADEVARAT!!! Bodea si Chichirau nu au dorit postul de PRIMAR si nici de PRESDINTE DE CONSILIU JUDETEAN.Acesti 2 mascarici penali au dorit doar posturi in Parlament unde e gras malaiul, 15 mii lei luna, fara munca , plus celelalte, 2 deputati 0 cum stim pe spinarea contribuabilului.Asta a fost planul lor diabolic!!!! Sperante desarte pentru amandoi, ulciorul nu merge de multe ori la apa.

 • bodea si chichirau chiar nu au vrut un post de primar sau presedinte de consiliu judetean, a fost o mascarada oribila a acestor doi depunerea candidaturilor, planul la amandoi a fost doar sa ajunga in Parlament, la malai gras,dar uite ca nu vor mai ajunge nicaieri, planul mizerabil nu mai functioneaza, Bodea o sa ajungi in Parlament cand va zbura porcul

 • Tocmai am vrut sa scriu ceva, apoi am vazut comentariul Votant … varsta a doua. Eu nu am votat, ca prea multe investitii bizare si aberant de scumpe a facut Chirica, incat sa ii dau un vot eu sau familia mea. Dar sa dau un vot de incredre ÎN ALB unui candidat care nu a dovedit nimic in afara de a fi parte din gruparea de la Bucuresti care salveaza Romania, serios NU. Si se vede de pe lună ca dna CC nu este pentru oameni, este asemenea dnei CG sau dl PM sau chiar primarul in functie MC.

Adauga un comentariu