Titlurile zilei

Bătaie la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași. Medicii au chemat paza pentru un pacient recalcitrant

Publicat: 22 nov. 2022
_____ Vizualizări 14 Comentarii
Bătaie la Spitalul Sf. Spiridon Iași. Medicii au chemat paza pentru un pacient recalcitrant
A.C. s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, pentru a primi îngrijiri medicale

A.C. și-a început noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2022 într-o sală de jocuri de noroc din municipiul Iași. Acolo a intrat într-o altercație cu un bărbat care l-a agresat fizic. Drept urmare, pentru a primi îngrijiri medicale, A.C. s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Ajuns la UPU, pacientul susține că a dorit să-și facă un selfie pentru a avea probe cu care să dovedească faptul că a fost lovit în sala de jocuri. Spusele sale sunt contrazise de reprezentanţii spitalului, care susţin că bărbatul a avut o atitudine recalcitrantă, a adresat injurii personalului medical şi a filmat și fotografiat pacienții de la UPU, motiv pentru care s-a solicitat intervenția angajaților de la pază.

Bătaie la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași! Pacientul susține că a fost agresat din cauza unui simplu selfie!

o imagine cu pacientul
A.C. și-a început noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2022 într-o sala de jocuri de noroc de pe cuprinsul municipiului Iași

A.C. susține că a fost lovit de angajații firmei de securitate, care asigură paza în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Din spuse sale, conflictul ar fi fost iscat de faptul că odată ajuns în cadrul Unității de Primiri Urgențe a spitalului, și-a dorit să-și facă un selfie. Bărbatul susține că unul dintre agenții de pază și-a chemat colegii, imediat ce a observat că își face fotografia. După aceea, situația ar fi degenerat, iar un angajat al firmei de pază l-a lovit în zona feței și a toracelui.

„Am fost lovit cu dosul palmei de unul dintre paznicii de la UPU. Am fost lovit într-o sală de jocuri din Iași, am fost transportat cu ambulanța la Spitalul de Urgențe «Sf. Spiridon», unde, în momentul în care mi-am făcut un selfie pentru a avea o probă într-un viitor proces intentat persoanei care m-a agresat în sala de jocuri, unul din agenții de pază și-a chemat colegii. Unul din agenții de pază m-a lovit cu pumnul în față, lucru care se poate observa și pe camerele de supraveghere. M-a lovit cu pumnul în falcă, mi-a dat sângele. Am fost lovit cu pumnul la coaste, toate acestea având loc în holul Spitalului de Urgență «Sf. Spiridon»”, a precizat A.C.

o imagine cu pacientul
Conflictul ar fi fost iscat de faptul că A.C., aflat în cadrul Unității de Primiri Urgențe a spitalul, și-a dorit să-și facă un selfie

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Același medic ce a fost înjurat s-a ocupat fără nicio problemă de pacient”

o imagine cu pacientul
Prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași, susține că pacientul a dat dovadă de un comportament nepotrivit, a înjurat medicii din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași și a fotografiat pacienții

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași, susține că pacientul a dat dovadă de un comportament nepotrivit, a înjurat medicii din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și a fotografiat pacienții, fapt ce este interzis, conform Regulamentului de Ordine Interioară al unității medicale. Drept urmare, personalul medical a solicitat intervenția firmei de pază.

Angajații firmei de pază l-au scos afară din Unitatea de Primiri Urgențe și, mai apoi, între aceștia și bărbat s-a iscat un conflict, motiv pentru care la fața locului a fost chemată poliția.

„Pacientul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe, a fost văzut de către medici, dar a fost agresiv față de personalul medical, adică a înjurat, a fotografiat și a filmat alți pacienți, ceea ce nu este permis, conform Regulamentului de Ordine Interioară al spitalului.

Am chemat firma de pază, în vederea invitației lui în exterior. Pentru ceea ce au făcut cei de firma de pază, ei trebuie să răspundă, noi avem contract cu firma și o să cerem un punct de vedere. A fost chemată și poliția, a venit, a luat declarații atât pacientului, cât și angajaților firmei de pază. Pacientul a rămas mai departe în Unitatea de Primiri Urgențe și a fost văzut de către medicul de urgență, s-au făcut toate investigațiile și a plecat acasă, cu recomandări. Ne-am ocupat de pacient sută la sută. Același medic ce a fost înjurat s-a ocupat fără nicio problemă de pacient.

Acesta și-a perceput durerea într-un anume fel, dar și el a fost recalcitrant la adresa personalului medical. În niciun caz nu încurajăm niciun gest de violență, dar, dacă au existat, trebuie să răspundă firma de pază”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu a precizat că a solicitat un punct de vedere reprezentanților firmei, legat de cazul bărbatului care susține că a fost agresat la UPU.

Comentarii
  • La ce bătaie de joc este la UPU, toate asistentele și medicii merită călcate în picioare. Să stai minim 2 ore să te bage cineva în seamă!!!

  • „Duamna Mihaela I.”(sau domsoara ,ce o fi) , va rog respectuos , desi nu am nici o treaba cu Spiridonul , sa mergi dumneata sa vezi cum e prin afara tarii , am mers la Urgente , in Germania , nu conteaza orasul , nu sunt rezident de o luna , ci de ani , am fost vazut dupa 6 ore , dat o reteta cu 2(doua) feluri de „pastici” si susaua acasa . Precizez ca am fost transportat cu ambulanta. In UPU Spiridon stiu , ca am ajuns si pe acolo , fara ambulanta , dupa acte , interogatoriu apoi analize , m-am cam plictisit si eu vreo 2 ore , fiindca dupa alea 2 ore vin rezultatele , UPU nu are laborator special doar pentru el , in acelasi sau aceleasi laboratoare se fac analizele si pacientilor internati , care unii probabil mai sunt si pe mesele de operatie , asa ca , eu unul am o vorba – sa nu dea Dumnezeu sa se ajunga ca in afara la Urgente , sau sa-ti faci o programare la medicul de familie care iti spune ca are loc abia peste 2 , (doua) , luni , apreciati ce aveti in momentul de fata , va asigur ca se poate si mai rau.
    Bine , spitalele doresc sa ajunga la nivelul celor din alte tari , aici dau dreptate oricui spune asta , avem spitale , de stat , vai mama lor.
    Ca exemplu , in Londra , sora mea , copil de 3 ani , Urgente , Otita , ce crezi ca a dat copilului ?!!! , banalul Paracetamol la noi . Unde a tratat copilul ca otita nu trecea?! Va spun tot eu , a fost in Urgente la Sf.Maria , internat , tratat ca atare , corespunzator , copilul risca sa ramana fara auz din cauza otitelor repetate , si in ziua de azi multumim acelor oameni ca totul este bine .
    Deci,hai sa nu exageram , stiu ei mai bine cum si cand sa ia un pacient , in functie de gravitate si altele stiute de ei , (eu nu le pot spune ,dar sigur sunt niste criterii,protocoale cum spun ei) .
    Bucurati-va de ce aveti , eu stiu ca fiecare cand ajunge acolo i se pare ca el e cel mai grav , dar nu e chiar asa , rugati-va sa nu aveti ce au altii.
    Nu am scris cu rautate , nu vreau sa jignesc pe nimeni , insa cand ii aud pe uni ca au stat nu stiu cat , ca in afara e mai bine , ca nu stiu ce…hai sa fim seriosi , colacii din coada cainelui i-au mancat altii , nu e chiar asa…

  • Eu zic ca lui asta cu diaspora si famelia lui li s-a dat pe merit, conform asigurarii. Cui ii pasa de imigranti ?
    De aia vin saracutii „acasa” sa se trateze. De aia fac cheta pentru repatrieri.

  • Rușine,d na nu a spus tot,ești tratat în funcție de ce fel de asigurare,a ți vrea gratuități,oferite de alte state,rușine să vă fie!

  • Gunoiul ala era „incalzit” de la păcatele și cauta scandal. La upu scrie mare filmatul și fotografiatul strict interzis. Selfi pt viitor proces mars ma.

  • Nu va-r fii rusine, noi muncim departe de casa sa v-a trimetem banii si voi ai jucati la pacanele. Cui ai m-ai pasa daca e permisa filmarea selfi an upu, eu cand vin acasa fac ce vreau cum sa ma interzica sa filmez an upu. Repede mai da-ti cu paru despre deaspora, da daca nu v-a place stati la voi an Romanika si nu m-ai comentati de alte tari unde neam dus la munca zii si noapte.

  • D na Prof Dr Cimpoesu,in asemenea situații,când pacientul percepe durerea Intr un anumit fel,și intră în panica,recomandat ar fi o discuție,calma,care să l asigure că totul va fi bine,și nu intervenția agresiva a firmei de pază,ba chiar și a Poliției,o pers aflată în suferitnta,n ar trebui,agresată verbal,așa cum se întâmplă f des in spitale,vb ,in deplină cunoștință,dar întotdeauna,bolnavul,e de vina,care nu beneficiază de minim respect,de cele mai multe ori.

  • Măi Diaspora! La câți bani cotizez lunar la casa de sănătate (și crede-mă că nu’s putini și cotizez de peste 20 de ani) și la ce salarii europene, la propriu au cadrele medicale, vreau să fiu tratată omenește, nu să mă raportez la alte țări europene că de asta s- a ieșit în stradă în ’89 și nu numai: să ne fie mai bine. Dacă avem unele lucruri mai bune ca europenii cum ar fi siguranța pe străzi, banalul internet, omenia și alte lucruri, hai să fie mai bine și la serviciile medicale, că se poate. Să suplimenteze locurile la UPU că noi nu se supărăm și nu mă mai raporta la Europa că….în tara mea, vreau să îmi fie bine.

  • Maria Ioana tu esti campioana… in tara ta desigur..tara facuta de ma-ta..in tara ta respectul fata de ceilalati e nul…in tara ta TU esti MIEZUL..

  • Maria Ioana cotizezi de superbeata si desteapta. ne-a imaprtit dracu in 2 3 tabere .pana cum era cu sau fara masca poi cu sau fara vaksin ..si tot asa. numai tampiti si destepti se gaseste peste tot.

Adauga un comentariu