Economic Local

Bătaie mare la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași! Firmele vor contractul de 500.000 de euro pentru echipamente de protecție

Publicat: 16 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie mare la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași Firmele vor contractul de 500.000 de euro pentru echipamente de protecție
La sediul Institutului de Psihiatrie "Socola", din Iași, vor fi aduse echipamente de protecție

Institutul „Socola” achiziționează echipamente de unică folosință pentru asigurarea activității pe perioada pandemiei de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Acordul-cadru se va derula pe o perioadă de 12 luni. Zeci de firme au depus oferte în cadrul procedurii

Operatorii economici s-au înscris la licitația organizată de Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, bătaia fiind mare pe contractul estimat la 500.000 euro, fără TVA. Institutul are nevoie de mai multe loturi de echipamente. Recent, nu mai puțin de 55 de oferte au fost depuse în cadrul licitației. Printre firmele participante se numără: Alfamed Clinic SRL, Aurocom SRL, BTL Romania Aparatură Medicală SRL, Neramo Distribution SRL, Melopeea SRL, Medi Sense SRL, Axia Medical SRL, MLM Medical SRL etc. Contractul se va derula prin intermediul unui acord-cadru ce se va desfășura pe o perioadă de 12 luni.

Reprezentanții Institutului au stabilit și un necesar lunar de echipamente: combinezon de unică folosință (mărimi M, L, XXL, XXXL) – 1.700 bucăți, mască chirugicală de uz medical: 32.000 bucăți, mască de protecție respiratorie FFP2 – 2.800 bucăți, vizieră de protecție cu burete – 650 bucăți, halate de unică folosință – 3.900 bucăți, pijamale de unică folosință – 1.500 bucăți, capeline – 3.000 bucăți, botoșei înalți de unică folosință – 1.000 bucăți, măști chirurgicale FFP1 – 1.200 bucăți, lenjerie de pat de unică folosință – 5.000 bucăți. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Furnizorii de echipamente trebuie să respecte mai multe condiții cerute de autoritatea contractantă

Institutul de Psihiatrie „Socola” a cerut operatorilor economici să respecte mai multe condiții, conform caietului de sarcini.

„Masca chirurgicală de uz medical să fie de protecție respiratorie, de unică folosință, impermeabilă, cu elastic, să permită o respirație fără efort, să dețină un suport metalic nazal, o bandă frontală care se modelează pe forma nasului, din polipropilenă nețesută, prevăzută cu 3 straturi și 3 pliuri, baretă nazală și prindere cu elastic după ureche, să dețină capacitate mare de filtrare, adaptată perfect la forma feței, 50 buc/cutie; să conțină 3 straturi de protecție, culoare: albă sau albastră; declarație de conformitate CE pentru dispozitive medicale”, se arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta societăților cu prețul cel mai mic.

Primăria Iași cheltuie 400.000 de euro pe măști de protecție

Și Primăria Iași a lansat o licitație pentru achiziția unui lot de măști de protecție, ce vor fi oferite unităților de învățământ preuniversitar. Prevederea bugetară a procedurii este de 400.000 euro, fără TVA. S-a depus un număr de 19 oferte. În perioada următoare, va fi declarat câștigătorul procedurii. Pentru elevii din clase 0 – IV vor fi furnizate 980.000 de măști, de dimensiuni reduse, care să se potrivească cu fața elevilor. Pentru eleviii din clasele V – XII se va asigura un necesar de 550.000 măști. Produsele trebuie să aibă un termen de valabilitate de 2 ani de la data producerii și de 12 luni de la data livrării. Măștile trebuie furnizate în termen de 30 de zile de la data semnării contractului. Măștile chirurgicale trebuie să aibă un procent de filtrare de minimum 95 la sută și să fie realizate din 3 straturi.

Adauga un comentariu