Local

Bătaie pe proiectarea centurii ușoare a municipiuluI Iași. Consiliul Județean pune la bătaie 1,3 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor din jurul orașului

Publicat: 09 oct. 2021
DJ 248A Voinești din județul Iași
Mai multe firme au depus oferte pentru proiectarea centurii ușoare a municipiului Iași, investiție care se ridică la 1,3 milioane de euro și care a fost lansată pe sistemul electronic de achiziții publice

Mai multe firme din țară au depus oferte pentru a proiecta centura ușoară a municipiului Iași. Consiliul Județean Iași va aloca 6,6 milioane lei (1,3 milioane euro) pentru acest proiect. Investiția prevede modernizarea a 73 de kilometri de drumuri județene din jurul municipiului Iași, proiectul fiind derulat cu fonduri europene

Un proiect legat de modernizarea unor artere județene din jurul municipiuluI Iași a intrat în linie dreaptă. Consiliul Județean (CJ) Iași a primit cinci oferte pentru proiectarea centurii ușoare a municipiului, proiect ce va fi finanțat din fonduri europene. Ofertele vor fi analizate până la 19 noiembrie 2021, dată la care ar urma să fie anunțat câștigătorul. În cazul în care nu vor fi contestații, autoritatea județeană poate semna contractul pentru proiectarea investiției, constând în studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și detaliile de execuție.

Lista firmelor care vor să proiecteze centura ușoară a Iașului

Mai multe firme au depus oferte la procedura lansată de Consiliul Județean Iași pentru proiectarea și studiul de fezabilitate al centurii ușoare a municipiului. Astfel, asocierea Drum Pod Invest Iași (lider) – Search Corporation (30.03 la sută) se numără printre ofertanții procedurii derulate de autoritatea județeană.
O altă ofertă a fost depusă de asocierea SC Proiect – Construct Regiunea Transilvania Oradea (lider) și firmele Aquaproiect Iași (6.54 la sută), Total Business Land SRL Alba Iulia (0.78 la sută), Mem Project Construct SRL Iași (1.18 la sută), Road Design ASP S.R.L Broșteni – Suceava (3.29 la sută).

Inflație de oferte la proiectul derulat de CJ Iași

O ofertă a fost depusă de asocierea VN Construct SRL Cluj-Napoca (lider) – Institutul de Arheologie Vasile Pârvan București (1.95 la sută), DTG Alfa București (1.55 la sută), Energobit Control Systems Cluj-Napoca (1,66 la sută), Aqua Prociv Proiect Cluj-Napoca (0,66 la sută), Life Construct SRL Chirnogi, județul Călărași (1.99 la sută), Onistua Com S.R.L Baia Mare (0.77 la sută), Construcții Feorviare Mureș (1,66 la sută).

Firme din toată țara au depus oferte pentru potul de 1,3 milioane de euro

O altă ofertă a fost depusă de asocierea formată din Geo Myke SRL Iași (lider)- Har Proiect SRL Iași (0,2 la sută), Total Business Land SRL Alba Iulia (6,86 la sută), Topgeosys SRL Suceava (1,47 la sută), Mediu Research Corporation SRL Bacău (0,61 la sută), Direct Group Solutions SRL Bacău (1,02 la sută), Damiena SRL Suceava (0.81 la sută), Adamis Impex SRL Iași (0,3 la sută), RC Geoproiect SRL SRL-D (1,96 la sută), Infrasol Expert SRL Iași (0,3 la sută), Beta R.G. Trust Stolniceni-Prăjescu, județul Iași (14,7 la sută), Speed Iași (1,47 la sută), Conalid SRL Iași (1,22 la sută), Pro Drum Iași (0,61 la sută), Pemora SRL Piatra Neamț (0,51 la sută), Proiect Drum SRL Iași (1,21 la sută), Apopi & Blumen SRL Iași (0,2 la sută), Best Consulting & Design SRL București (37,87 la sută).

A mai fost depusă o ofertă și de la asocierea SPC Elite Consulting SRL (lider)- Specialist Smart Group. Asocierea are ca subcontractant firma Adonica Consulting SRL (10 la sută), SC Arheo Research SRL (1 la sută), Eurocerad Internațional ca și terț. În asociere a intrat și firma Aquaproiect SRL (1 la sută).

Ce drumuri județene vor fi modernizate?

Proiectul centurii ușoare a fost lansat încă de anul trecut. În calcul sunt luate 8 artere județene pe o distanță de 73 de kilometri din jurul municipiului Iași. Centura ușoară de ocolire a municipiului lași va avea o lungime totală de 73 de kilometri. Proiectul cuprinde DJ 248B – Vânători – Lețcani (în lungime de 16,32 kilometri), DC 26B Lețcani – Voinești (în lungime de 16,573 kilometri), DJ 248A Voinești (în lungime de 2,21 kilometri), DJ 248F Voinești – Mânjești – Budești (în lungime de 6,007 kilometri), DJ 248C Budești – Piciorul Lupului – Ciurea (în lungime de 10,486 kilometri), DJ 248D Ciurea – Bârnova – Tomești – Holboca (în lungime de 19,069 kilometri), dar și DJ 249A, limita municipiului lași – Holboca (intersecția DJ 248D), drum în lungime de 2,415 kilometri.

Comentarii
  • Drumul Iasi – Valea Lunga( Lacul Chirita) chiar nu poate fi modernizat. E o solutie pentru extinderea Iasului pentru ca e foarte aproape de oras dar fara drum si gaz nu e luat in considerare de nimeni.

  • Buna seara! Am si eu o intrebare . Va rog daca se poate sa-mi spuneti cu strada Cicoarei chiar nu se poate face nimic? Suntem mai rau ca multe localitati rurale. Va multumim!

Adauga un comentariu