O bătrână în vârstă de 73 de ani poreclita ” şefa de la 9” a arătat tuturor că o afacere poate merge şi pe timp de criza. Femeia şi-a înfiinţat un magazin clandestin, iar locatarii au sesizat de repetate ori pe oamenii legii din cauza faptului că bătrâna avea o obişnuinţă să îşi transforme magazinul şi în bar. Poliţiştii au ajuns la femeie şi au observat că întreaga afacere a femeii este ilegală. În acest fel, oamenii legii au sancţionat-o. Iată întreaga postare publicată pe pagina Poliţiei Locale Bucureşti:
”O femeie de 73 de ani a patentat un nou stil de antreprenoriat: buticul „la înățime”. La etajul 9 al unui bloc din Capitală, doamna transformase un apartament în magazin cu de toate. Dar fără vreo autorizație de funcționare.
În spaţiul respectiv „șefa de la 9” – așa cum e cunoscută printre vecini – îşi amenajase tehnic zonele de produse: la intrare: țigările, în baie: pufuleții, în camera mare: conservele și detergenții. Lucra și după un program: între 07 și 21:00. Afișat, mare, pe uşa de fier. De ceva timp își modernizase afacerea – „trăgea la xerox”.
Clientela îi era stabilă, mai ales de când cu debutul pandemiei; vecinii au reclamat că buticul era la un pas să se transforme în bar. „Cei care vin aici consumă băuturi alcoolice, fumează, iar resturile de țigări, de multe ori aprinse, sunt aruncate pe jos (…) ne-au dat foc la covorașele de la ușă”, se susține în reclamația primită de către D.G.P.L.C.M.B. din partea vecinilor. Potrivit acestora, persoana reclamată este una dificilă – „nu se poate discuta cu ea, este și recalcitrantă: țipă și blesteamă”. În plus, spun oamenii, produsele de panificație care sunt comercializate în magazin sunt aduse de către persoane neîngrijite, în sacoșe murdare și depozitate în „cutii infecte”.
Acest caz a fost constatat după ce mai mulţi locatari ai unui bloc din sectorul 4 al Capitalei s-au plâns că la etajul 9 al imobilului funcționează, ilegal, un magazin. Pe lângă gălăgia și mizeria produse de clienți, oamenii au reclamat și lipsa avizelor necesare funcționării buticului. În urma sesizării, un echipaj mixt format din polițiști locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului București şi ai Poliției Locale sector 4 s-a deplasat la adresa indicată și a luat legătura cu reprezentantul legal al societății comerciale. În urma verificărilor, polițiști au constatat că din documentația prezentată de către administrator lipseau actele de înregistrare sanitară, avizul de funcționare emis de către autoritatea locală precum și acordul asociației de proprietari cu privire la funcționarea magazinului alimentar.
Pentru deficiențele constatate, „șefa de la 9” a fost sancționată contravențional.” explica poliţiştii.