Local

Beat la volan, după o vizită la bunici! Șoferul consumase doi litri de bere

Publicat: 11 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beat la volan după o vizită la bunici Șoferul consumase doi litri de bere
Șofer beat la volan pe străzile ieșene

Un șofer din comuna ieșeană Mogoșești s-a ales cu dosar penal după ce a urcat beat la volan. Tânărul băuse doi litri de bere, venind în vizită la bunicii din comuna Ipatele. Individul avea de gând să plece a doua zi spre Iași, dar din cauza unui telefon pe care l-a primit s-a urcat de urgență în mașină. Drumul i-a fost întrerupt de polițiștii rutieri care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul ulterior fiind pozitiv

Câteva ore mai târziu, băiatul acuzat de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice a fost condus la Institutul de Medicină Legală Iaşi, unde i-au prelevate probe biologice, rezultatele de sânge indicând o alcoolemie uriașă.

Șofer beat la volan pe străzile ieșene

Un tânăr din comuna Ipatele s-a ales cu dosar penal și zile de muncă în folosul comunității, după ce a fost prins beat la volan. Venit cu treabă la bunicii din comuna Mogoșești, individul a consumat bere, iar apoi s-a urcat la volan.

„Inculpatul era la data de 06.07.2019 la domiciliul din satul/comuna Ipatele, la bunici. În jurul orei 08:30 s-a trezit și pe parcursul zile a desfășurat mai multe activităţi în gospodărie, consumând în intervalul 09:00-20:00 aproximativ doi litri de bere alcoolizată. Acesta intenționa să se întoarcă la Iaşi abia a doua zi, dar a primit un telefon și a trebuit să plece la Iaşi în seara zilei de 06.07.2019. Inculpatul a decis să conducă autovehiculul, deşi consumase băuturi alcoolice. Astfel, în jurul orei 22:00 a plecat din Ipatele, iar după ce a trecut de Mogoşeşti a fost oprit în trafic de către organele de poliție”, precizau anchetatorii.

Alcoolemie uriașă

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a confirmat faptul că șoferul era extrem de beat în momentul în care a decis să urce la volan.

„Inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar în urma testării efectuate a rezultat o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, aspecte care reies din declaraţia dată în calitate de suspect şi inculpat.

Inculpatului i-au fost prelevate două probe biologice de sânge, prima la ora 23:15, iar a doua la ora 00:15. Aceste aspecte reies din buletinul de analiză toxicologică nr. 2165/A din 09.07.2019 emis de I.M.L. Iaşi, de unde rezultă că inculpatul avea la ora 23:15 o concentraţie de 1,89‰ alcool pur în sânge, iar la ora 00:15 avea o concentraţie de 1,69‰ alcool pur în sânge”, adăugau anchetatorii.

Reporterii BZI au prezentat recent un caz similar. Un șofer din Iași a primit o pedeapsă din partea judecătorilor. Bărbatul a fost prins băut la volan pentru a doua oară după ce a mai fost condamnat pentru că ar fi mers cu tractorul sub influența băuturilor alcoolice și ar fi rănit un consătean. Șoferul a ignorat potențialul pericol pe care îl putea reprezenta starea lui de ebrietate la volan și a circulat prin satul Boroșoaia, comuna Plugari, unde a fost prins în fapt de polițiști. Aceștia au observat că bărbatul nu era complet conștient de starea în care se afla, fiind evident beat la volan.

Adauga un comentariu