Local

Beat la volan, la un pas de tragedie! Ieșeanul avea o alcoolemie uriașă

Publicat: 26 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beat la volan la un pas de tragedie Ieșeanul avea o alcoolemie uriașă
Un ieșean din satul Valea Lungă, comuna Holboca, județul Iași, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce s-a urcat beat la volan și era să lovească un pieton

Un ieșean din satul Valea Lungă, comuna Holboca, județul Iași, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce s-a urcat beat la volan și era să lovească un pieton. Totul s-a întâmplat în zona Tătărași, vizavi de spălătoria Auto Spa și de minimarket-ul K-Max

Deși i s-a atras atenția că accelera agresiv, individul și-a continuat drumul, iar la o trecere de pietoni era să accidenteze un bărbat, acesta apelând la poliție. Din cauza faptului că mirosea a alcool, oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie uriașă.

Beat la volan

La data de 5 aprilie 2017, un ieșean din Valea Lungă era la un pas să comită o tragedie, urcându-se beat la volan. Deși cu câteva minute înainte de incident i s-a atras atenția că merge cu viteză, bărbatul a continuat să accelereze prin zona Tătărași, unde se afla în plimbare.

„Din declaraţia martorului reiese faptul că inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen, efectuând mai multe întoarceri în faţa spălătoriei Auto Spa. Martorului i-a atras atenţia, întrucât acesta accelera excesiv. În continuare, inculpatul s-a deplasat cu autoturismul marca Volkswagen, unde la trecerea de pietoni amenajată pe acea stradă, la intersecţie, nu a acordat prioritate de trecere martorului, oprind autoturismul după trecerea de pietoni. Martorul i-a atras atenţia conducătorului auto, i-a spus că era cât pe ce să-l lovească. Însă, apropiindu-se de maşină, şi-a dat seama că acesta era în stare vizibilă de ebrietate.

Imediat, de autoturism s-a apropiat un angajat al spălătoriei, care părea să-l cunoască pe cel care era la volan, respectiva persoană scoțând cheia din contact. Inculpatul (care era singur în maşină) a coborât din maşină, cu scopul de a-şi recupera cheia, moment în care martorul, văzându-l cum se deplasează, a avut confirmarea că acesta era băut. La sosirea echipajului de poliţie, inculpatul stătea rezemat de autoturism. Poliţiştii i-au condus pe conducătorul auto şi pe martor la sediul Poliţiei Rutiere. În acel loc, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv”, precizau anchetatorii.

Din cauza faptului că acesta mirosea a alcool, oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, ulterior conducându-l la secția de poliție.

„Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea lui la Serviciul Rutier Iaşi, loc în care, la ora 20:03, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului nr. 01721 din data de 03.04.2017, ora 20:03, evidențiind o concentraţie de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, inculpatul a fost condus de lucrătorii de poliţie la Spitalul Clinic de Urgenţă «Prof. Dr. N. Oblu», unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, la interval de o oră, prima la ora 20:24, iar cea de a doua la ora 21:24, cu trusa medicală, rezultatul fiind materializat în cuprinsul buletinului de analiză toxicologică nr. 332/A din data de 05.04.2017, emis de I.M.L. Iaşi, din care rezultă următoarele: la ora 20:24 a fost stabilită o alcoolemie de 2,75 g ‰ alcool pur în sânge, iar la ora 21:24 a fost stabilită o alcoolemie de 2,65 g ‰ alcool pur în sânge”, menționau anchetatorii.

Nereguli zi de zi

Recent, polițiștii din municipiul Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.190 de lei, dintre care 4 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, 2 pentru folii neomologate, 1 pentru lipsă ITP, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare. Spre exemplu, un bărbat de 51 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Iași, având ITP-ul expirat și prezentând defecțiuni la sistemul de iluminare.

Adauga un comentariu