Actualitate

Bebeluș din Botoşani, infectat cu o formă gravă de Covid-19, internat la maternitatea din Suceava

Publicat: 10 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bebeluș din Botoşani infectat cu o formă gravă de Covid-19 internat la maternitatea din Suceava
Un bebeluş din Botoșani s-a născut în urmă cu 5 zile. Micuţul a fost diagnosticat cu o formă gravă de Covid-19 și luptă pentru viață în maternitatea din cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Un bebeluş din Botoșani s-a născut în urmă cu 5 zile. Micuţul a fost diagnosticat cu o formă gravă de Covid-19 și luptă pentru viață în maternitatea din cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Mama copilul era infectată cu SARS-CoV-2 și bebeluşul a fost testat pozitiv la scurt timp după naștere, în data de 5 martie, la maternitatea din Botoșani.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a precizat faptul că bebelușul s-a născut prematur, la doar 31 de săptămâni, și cântărește doar 1.280 grame.

„A fost transferat ieri de la Botoșani, în stare foarte gravă, intubat și ventilat mecanic”, a declarat, marți, dr. Teodorovici.

Al doilea test Covid-19 efectuat la Suceava a fost de asemenea pozitiv. Medicii suceveni fac tot posibilul pentru a-l salva pe copil, însă prognosticul este rezervat.

Băiețelul din Botoșani este al treilea bebeluș din maternitatea Suceava confirmat cu Covid-19. Ceilalți doi au contractat virusul în aprilie, respectiv mai, anul trecut. Ambii s-au vindecat fără sechele.

O mamă, infectată cu Covid-19 a născut patru băieţi perfect sănătoşi, la Iași

Premieră medicală în România. O mămică, în vârstă de 37 de ani, infectată cu noul coronavirus a născut patru băieţi perfect sănătoşi. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a avut loc ieri, 9 martie 2021,o naștere ce urma să fie unicul caz din România: o gravidă pozitivă cu SARS – CoV – 2 a născut fără a le transmite celor patru fii ai săi virusul.

„Ceea ce este sigur e că acești anticorpi de la o mamă, care a fost bolnavă, se transmit ulterior la copil. Posibilitatea de transmitere a virusului de la mamă la făt non-aerogen nu s-a evidențiat. Posibilitatea de transmitere aerogenă e cea mai plauzibilă și intervine în cazurile în care copiii devin pozitivi imediat după naștere. O mamă care a avut infecția și care a format anticorpii transmite anticorpii inclusiv prin lactație, ceea ce e de bun augur pentru protecția copilului“, a precizat medicul infecționist prof. dr. Carmen Dorobăț.

Adauga un comentariu