Actualitate

Bebeluşul care a făcut stop cardiorespirator în momentul Botezului a murit în această dimineaţă

Publicat: 01 feb. 2021
Bebeluș botezat de un preot
Bebelușul care a decedat la botez în Suceava, în luna ianuarie a acestui an, a avut pneumonie, iar preotul nu are nicio vină

Un bebeluş de doar 6 luni a fost resuscitat chiar în biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Suceava după ce a făcut stop cardio respirator în momentul în care preotul îl Boteza. Din păcate, în cursul acestei dimineţi, bebeluşul a murit.

El fusese internat la secţia de Terapie Intensivă din Suceava şi procurorii au schimbat acuzarea în ucidere din culpă. Preotul este anchetat acum de oamenii legii.

Bebeluşul care a fost transportat în stare gravă a murit

În această dimineaţă, bebeluşul care a fost transportat în stare gravă la Secţia de Terapie Intensivă din Suceava a decedat în această dimineaţă. Întâmplarea nefericită a avut loc în cursul zilei de duminică, 31 ianuarie 2021 atunci când preotul l-a scufundat în cristelniţă pe micuț. Părinţii bebeluşului s-au speriat în momentul în care preotul se pregătea să îl ungă cu mir. Bebeluşul nu mai plângea şi nu mai tusea. La o atentă observaţie s-a constatat că acesta nu mai respira. De urgentă a fost solicitată intervenţia unui echipaj de prim ajutor. Ajunşi la faţa locului, medicii au fost nevoiţi să îi aplice manevrele de resuscitare chiar în incinta lăcaşului de cult.

După procedură de resuscitare, inima micuţului a început din nou să bată dar acesta era deja într-o stare gravă. Totuşi, starea micuţului era una gravă iar din aceste considerente a fost transportat de urgentă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgentă Suceava. Bebelușului de doar șase luni a fost resuscitat chiar în biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Suceava.

Potrivit spuselor medicilor, minutele în care bebelușul a fost privat de oxigen la nivelul creierului, existau posibilitatea că bebelușul de dor șase luni să aibă leziuni serioase.

Conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a început o anchetă

În urma incidentului de ieri, conducerea Arhipiscopiei Sucevei şi Radautilor a explicat faptul că a început o anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat. Conform jurnaliştilor de la obiectivsuceava se pare că familia l-a informat pe preot asupra faptului că bebeluşul a fost născut prematur şi că starea lui de sănătate este una precară.

”Vom verifica ce s-a întâmplat exact. Ştim că micuțul plângea foarte mult când a fost scos din cristelniță, dar părintele a observat că ceva nu este în regulă, l-a miruit”, a precizat preotul protopop Ionel Doru Budeanu

Medicul care l-a primit pe micuț a povestit, ieri, care este starea de sănătate a acestuia

”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni. Vârsta fragedă s-ar putea să fie un avantaj pentru el. Creierul nou-născuților suportă mai bine hipoxia” a explicat Ionuț Bârsan

Comentarii
  • În alta parte am citit ca acea 6 săptămâni și atunci nu numai barbaria absoluta a scufundării în apa a micuțului este problema, ci și faptul ca părintii l-au adus prea devreme sa fie tratat în halul cunoscut tuturor.
    Care este adevărul?

  • Este o minciuna cu botezul la copii.. Nu e biblic, e lucrul satanic.. Ia puneți mana pe Biblie și citiți, dacă găsiți asa cv lăsațimi un comentariu cu versetele biblice.. Botezul se face la maturitate când ești conștient și poți mărturisi cu gura ta.. În schimb copi se binecuvântează nu se botează.. Dragii parintii: nu va mai duceți copii la botez la popii ca rămâneți fără ii.. Lăsați dadinile dracesti ca va rătăciți.. Citiți biblia ca în ia veți găsi ce aveți Dumneavoastră nevoie.

  • Faptele unui iresponsabil trebuie să constituie obiectul de cercetare penală a procuraturii, care să ceară parlamentului să elaboreze o lege prin care să nu mai fie înecați copiii prin ritualul așa-zisului botez, pentru că nu este singurul caz de omucidere de acest gen.

Adauga un comentariu