Actualitate

BEC respinge sesizarea privind frauda electorală la Sectorul 1. Reacția PSD

Publicat: 30 sept. 2020
La Senat a fost înregistrată o propunere legislativă pentru stabilirea datei alegerilor parlamantare pentru 14 martie 2021

Decizia vine după ce candidatul PSD și primarul în funcție, Dan Tudorache, a cerut renumărarea voturilor în contextul suspiciunilor de fraudă, iar candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, a anunțat, marți noaptea, dar și în cursul zilei de mirecuri, că este noul primar ales în această circumscripție.

Înaintea deciziei B.E.C., au existat speculații că, în cazul în care competența renumărării voturilor ar fi revenit Biroului Electoral de sector, acesta ar fi urmat să respingă solicitarea PSD, sub pretextul că această formațiunie nu a depus în timp util o înâmpinare în acest sens.

Primarul în funcție, Dan Tudorache, s-a aflat, miercuri dimineață, la Biroul Electoral de sector, în mijlocul câtorva zeci de susținători, care și-au reiterat cererea de renumărare a voturilor.

El a acuzat dubla măsură a USR, care a cerut renumărarea voturilor la Sectorul 5 dar s-a opus unui astfel de demers la Sectorul 1.

Biroul Electoral Central a respins sesizarea privind constatarea unei posibile fraude electorale în cadrul alegerilor locale, la Sectorul 1. Pe cale de consecință, anularea alegerilor nu mai este posibilă.

De asemenea, cererea de renumărare a voturilor a fost trimisă la Biroul Electoral de Sector. Aici se va lua decizia privind o posibilă renumărare a voturilor.

Biroul Electoral Central a decis că voturile nu se vor renumăra în Sectorul 1. Dan Tudorache a reacționat imediat după aflarea informației.

Social-democratul Dan Tudorache, candidat pentru Primăria Sectorului, a oferit primele declarații, după această decizie.

„Am depus solicitare și la Biroul Electoral de Sector și ședința o să fie anunțată cât de curând”, a spus Dan Tudorache.

Reacția PSD, după ce s-a respins solicitarea renumărării

PSD reacţionează după ce a fost respinsă solicitarea de renumărare a voturilor de la Sectorul 1.

„În România lui 2020, condusă de Iohannis și #dreaptaunită, nu contează cine votează, ci contează cine numără. Iar când frauda electorală este evidentă, contează cine decide dacă se renumără sau nu.

La Călărași și Sectorul 5, unde dreapta unită a pierdut la mii de voturi, s-a admis renumărarea. La Sectorul 1, unde furtul a fost evident, iar diferența este de câteva sute de voturi, situația privind renumărarea rămâne în continuare incertă. În guvernarea Iohannis-Orban, totul este aruncat în haos: finanțele, sănătatea oamenilor, dreptul românilor de a alege!”, transmite PSD într-un mesaj publicat pe Facebook.

Adauga un comentariu