Actualitate

Belarus pregătește mobilizarea armatei și ar putea ataca Ucraina. Ce acuzații a lansat Lukașenko

Publicat: 26 mai 2022
Belarus mobilizarea armatei ataca Ucraina
Statul Major al armatei ucrainene anunță că Belarusul pregătește exerciții militare neobișnuite la granița cu Ucraina

Au apărut noi informații conform cărora Belarus pregătește mobilizarea armatei la sfârșitul lunii mai și ar putea ataca Ucraina. Semnalul de alarmă a fost tras de Statul Major al armatei ucrainene și indică pregătirea unor exerciții militare neobișnuite de vecinii de la nord. De cealaltă parte, președintele Belarusului, Lukașenko, avertizează că Polonia vrea să pună mâna pe teritoriile din vest ale Ucrainei.

Belarus pregătește mobilizarea armatei și ar putea ataca Ucraina

Întâlnirile dese dintre Lukaşenko şi Putin ar putea avea ca efect intrarea Belarusului în conflictul din Ucraina pentru a deschide un nou front. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că are informații despre exerciții militare neobișnuite în Belarus, la granița cu Ucraina, la sfârșitul acestei luni.

Sunt planificate exerciții militare, în cadrul cărora vor fi folosite mai multe arme și echipamente pe terenurile de antrenament din cinci regiuni din Belarus. La sfârșitul lunii mai, se vor desfășura acțiuni practice ale unităților forțelor armate ale Republicii Belarus pe terenurile de antrenament din regiunile Brest, Vitebsk, Grodno, Minsk și Mogilev. Potrivit informațiilor disponibile până acum, planul acestor măsuri prevede scoaterea din depozit a armelor și echipamentelor militare și realizarea de marșuri”, a anunțat Statul Major ucrainean in informarea zilnică.

În altă ordine de idei, rușii continuă să domine secțiunea frontierei ruso-ucrainene din regiunile Briansk și Kursk. Mai mult, pentru a preveni transferul trupelor ucrainene în alte direcții, rușii bombardează civili și infrastructura militară în zonele de frontieră. În același timp, armata rusă suferă mari pierderi în rândul soldaților dar și de echipament militar.

Se primesc în mod regulat informații despre concentrarea unui număr semnificativ de militari răniți din armata Federației Ruse în unități medicale de lângă granița cu Ucraina”, a mai anunțat Statul Major al armatei ucrainene.

Lukaşenko acuză Polonia că vrea să acapareze teritorii din vestul Ucrainei

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko s-a declarat îngrijorat de ceea ce a numit acţiuni ale Occidentului pentru a „dezmembra” Ucraina. Acesta a acuzat Polonia că vrea să pună mâna pe partea de vest a acestei ţări, relatează Reuters. Cu toate acestea, Lukaşenko nu a oferit nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale.

Ceea ce ne îngrijorează este că ei sunt pregătiţi, polonezii şi NATO (…), să ia vestul Ucrainei, aşa cum a fost înainte de 1939”, a spus Lukaşenko în timpul unei întâlniri televizate cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit lui Lukaşenko, un aliat apropiat al lui Putin, Kievul ar trebui să ceară ajutor, în cele din urmă, pentru prevenirea confiscării vestului Ucrainei. Și Moscova a sugerat în trecut că Polonia încearcă să stabilească un control asupra teritoriilor istorice poloneze din Ucraina, acuzaţie despre care Varşovia spune că este o dezinformare. Polonia este unul dintre cei mai puternici susţinători ai Ucrainei, trimiţând arme peste graniţă şi primind peste trei milioane de refugiaţi ucraineni.

Revenind la un potențial atac al Belarusului, acest stat a declarat în martie că forţele sale armate nu iau parte la ceea ce Moscova numeşte „operaţiunea specială” din Ucraina. Cu toate acestea, a servit drept rampă de lansare pentru ca Rusia să trimită mii de soldaţi peste graniţă la 24 februarie.
Comentarii
  • da-te la moartea lucaseko in sicriu si la cremator cu putin. 2 psihopati, 2 dictatori nazisti, 2 criminali, sfarsitul dictatorilor este foarte aproape

Adauga un comentariu