Razboi în Ucraina

Belarus se alătură Rusiei în războiul împotriva Ucrainei

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Belarus se alătură Rusiei în războiul împotriva Ucrainei
Lukașenko ar mai fi declarat că nicio unitate militară belarusă nu a fost scoasă din bază

Aleksandr Lukașenko, liderul Belarusului, a declarat astăzi că i-a cerut președintelui rus, Vladimir Putin, să desfășoare un complex suplimentar de rachete S-400 la vest de Minsk, capitala țării sale.

Acest complex de rachete este necesar pentru a apăra teritoriul Belarusului, ar mai fi spus Lukaşenko.

Lukașenko ar mai fi declarat că nicio unitate militară belarusă nu a fost scoasă din bază, dar că Belarusul s-ar putea mobiliza în 2-3 zile în caz de pericol.

Ucraina ar putea lansa un atac preventiv asupra Belarusului

Forțele Armate ale Ucrainei pot lansa un atac preventiv cu rachete pe teritoriul Belarusului, al cărui regim este un aliat militar al ocupanților ruși și facilitează invadarea Ucrainei, a fost anunțat marți, 1 martie, secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Alexei Danilov.

Răspunzând la întrebarea dacă Ucraina este pregătită să înceapă să atace nu numai trupele ruse care se află pe teritoriul său, ci și forțele inamice din Belarus, el a răspuns afirmativ.

„Bineînțeles”, a spus Danilov la postul de televiziune Ukraine 24, adăugând că un astfel de pas este posibil dacă există o decizie corespunzătoare a Comandantului Suprem, președintele Volodimir Zelenski.

Armata din Belarus a intrat în regiunea Cernihov. Acest lucru a fost confirmat de Vitaly Kirillov, purtător de cuvânt al departamentului regional al forțelor de apărare „Sever”. „Belarus a intrat în război. Trupele belaruse au intrat în regiunea Cernihiv”, se arată în comunicat.

Adauga un comentariu