International

Belgia a introdus carantina pentru variola maimuței. Persoanele confirmate vor fi izolate 21 de zile

Publicat: 23 mai 2022
Belgia carantina variola maimuței
Persoanele confirmate cu variola maimuței în Belgia vor sta în carantină trei săptămâni

Belgia este prima țară europeană care a introdus carantina obligatorie de 21 de zile pentru pacienții cu variola maimuței. Cu toate acestea, nu vor intra în autoizolare și persoanele care au intrat în contact cu cei confirmați. Până în prezent, Organizația Mondială a Sănătății a raportat aproape 100 de cazuri confirmate în 14 țări diferite.

Variola maimuţei este o boală din aceeaşi familie cu variola, iar simptomele includ o erupţie cutanată, febră, dureri musculare şi dureri de cap. Această afecțiune este mai puţin mortală decât variola, cu o rată de mortalitate de sub 4 la sută, dar experţii sunt îngrijoraţi de răspândirea neobişnuită a bolii dincolo de Africa, unde circulă de obicei.

Belgia a introdus carantina pentru variola maimuței

Belgia a devenit prima țară din Europa care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienții cu variola maimuței, după ce a raportat patru cazuri de boală în ultima săptămână. Autoritățile sanitare belgiene au luat această decizie vineri, potrivit presei belgiene, citată de Politico.

Cu toate acestea, cazurile de contact cu pacientul infectat nu sunt obligate să se autoizoleze. Însă, recomandările specialiștilor sunt că aceste persoane trebuie să rămână vigilente, în special dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile.

Institutul belgian de medicină tropicală a declarat că riscul unei epidemii mai mari în ţară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir. Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul naţional de referinţă pentru COVID-19 din Belgia, a postat pe Twitter că un al patrulea caz de variolă a maimuţei a fost confirmat în ţară.

„Acest pacient este tratat în Valonia şi are legătură cu evenimentul de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a scris el, referindu-se la un festival desfăşurat în oraşul-port.

Cazuri confirmate în 14 țări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii raportase sâmbătă 92 de cazuri confirmate în 12 ţări diferite, iar alte 28 de cazuri suspecte erau investigate. Așadar, la acel moment erau confirmate cazuri de variola maimuţelor în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, SUA, Canada şi Australia.

În Marea Britanie, un responsabil al agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA), Susan Hopkins, a declarat duminică pentru BBC că „au detectat mai multe cazuri zilnic” de variola maimuţelor. Ministrul britanic al Educaţiei, Nadhim Zahawi, a spus că Guvernul britanic tratează problema „foarte, foarte serios”.

În plus, Israel şi Elveţia au confirmat, duminică, cazuri de variola maimuţei, astfel că numărul ţărilor care au semnalat infecţia a ajuns la 14. Ambele ţări au precizat că au identificat câte o persoană infectată, însă Israel a menţionat că investighează şi alte cazuri suspecte.

Israelianul infectat, un bărbat de 30 de ani, a revenit recent în Israel din vestul Europei cu simptomele infecţiei. Elveţia a confirmat infectată o persoană din cantonul Berna, care a contractat virusul prin contact apropiat în străinătate.
Adauga un comentariu