National

Beneficii fiscale pentru femeile cu mulți copii! Iată ce spune Gabriela Firea

Publicat: 20 mai 2022
Gabriela Firea vorbeste despre femei si despre unele beneficii fiscale, la sediul PSD
Gabriela Firea anunță beneficii fiscale pentru femeile care au mulți copii

Gabriela Firea, ministrul Familiei, anunță beneficii fiscale pentru femeile cu mulți copii. Ministrul a punctat faptul că mai multe femei trebuie să fie implicate în deciziile la nivel înalt.

În trecut, în perioada în care se afla în opoziţie, Gabriela Firea a avut o reacție dură la creșterea vârstei de pensionare. La acel moment se pregătea un OUG care să majoreze vârsta de pensionare pentru femei.

Vor fi beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii

Într-o conferință de presă, Gabriela Firea a anunțat faptul că femeile ar trebui să participe la luarea a mai multor decizii la nivel înalt și că femeile cu mulţi copii vor avea beneficii fiscale. În Ministerul Familiei se lucrează deja la stabilirea unor cote de gen pentru a putea ca tot mai multe reprezentante ale sexului frumos să aibă acces la decizii la nivel înalt.

”Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”, a mai scris Gabriela Firea.

Pachetul de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii o să conține şi unele beneficii pentru femeile trecute de 40 de ani.

Ce măsuri legislative se mai pregătesc în Parlament sau în Guvernul României

Majoritatea confortabilă pe care cei din PNL, PSD și UDMR o au în Parlamentul României asigură o funcționare optimă a actului guvernamental. În acest context, mai mulţi lideri politici au anunțat unele măsuri pe care ar urma să le adopte. Vorbim despre faptul că Marcel Ciolacu a anunțat impozitarea progresivă, dar și un pachet social. Pe de altă parte, social democrații se gândesc şi la schimbarea Constituției României:

Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung. Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea. Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a spus Marcel Ciolacu.

Desigur, aplicarea impozitului progresiv este puternic contestată de liberali care consideră că prin această modalitate s-ar crea premisele taxării în plus a cetățenilor. Așadar, vom vedea ce beneficii vor avea femeile cu mulți copii, sau cele trecute de 40 de ani.
Adauga un comentariu