Berea care a expirat în pandemie nu este aruncată, ci transformată în energie ecologică.
Berea expirată, transformată în energie ECO
Din fericire, băutura nu a fost aruncată. Glenelg Wastewater Treatment Plant (GWTP) din Adelaide a transformat în ultimele luni milioane de litri de bere în energie eco pentru procesul de tratament al apei, scrie go4it.ro.
Stația folosește resturi organice colectate din regiune pentru a produce biogaz, care ulterior este transformat în electricitate. În mod normal, GWTP își acoperă în acest fel 80% din necesarul de energie electrică. În ultima vreme, datorită berii expirate, procentul a depășit 100%.
Beneficiile consumului de bere
Berea băută cu moderaţie face bine inimii, spun oamenii de ştiinţă, în urma unui studiu, care a descoperit că o cantitate de 400 de mililitri de bere consumată zilnic, atât de femei, cât şi de bărbaţi, are un efect benefic asupra vaselor de sânge. Aceste beneficii sunt aduse organismului de berea clasică, cu alcool, dar şi de cea nefiltrată şi nu de berea fără alcool.
Cercetătorii de la Universitatea Harokopio din Atena, autorii acestui studiu, au descoperit că circulaţia sângelui este îmbunătăţită la câteva ore de la consumarea a două treimi de halbă de bere.
Beneficiile evidente apar doar în cazul unui consum moderat, care să nu depăşească 400 de mililitri zilnic. Consumul zilnic, dar moderat de bere poate reduce riscul de infarct şi atac cerebral cu 30%.
Asta nu este tot. Berea este un aliat pentru frumuseţea ta şi un mare beneficiu pentru piele, iar îndemnul nostru este să te tratezi cu bere. Berea este o excelentă loţiune tonică, reda strălucirea părului, întăreşte firul de păr şi face bine pielii bronzate.
Revenind la rezultatele studiului, acesta arată că berea are efecte benefice asupra circulaţiei sangvine, iar acestea sunt rezultatul combinaţiei speciale dintre o cantitate moderată de alcool şi antioxidanţi din bere.
Tipurile de bere închise la culoare sunt mai bune pentru sistemul circulator decât cele blonde.
10 utilizări inedite pentru bere
Berea este consumată de romani în principal vară, pentru a se răcori sau hidrata, însă această băutură are şi alte întrebuinţări care nu presupun un pahar sau o sticlă. Nu te-ai fi gândit că poţi marina carnea, că poţi curăţa oalele sau că poate fi utilizată pentru diferite tratamente externe. Iată, mai jos, zece întrebuinţări diferite pentru bere.
1. Berea îţi catifelează pielea datorită ingredientelor sale pline de antioxidanţi. În plus, berea se poate folosi şi pentru a realiza o mască de faţă homemade.
2. Berea poate fi folosită pentru marinatele de carne. Carnea marinată în bere are mai multă savoare. Nici nu trebuie să vă faceţi griji că alcoolul va rămâne în carne, deoarece acesta se evaporă în timpul procesului de gătire. Mai mult, unele studii au descoperit că marinarea cărnii în bere reduce substanţele cancerigene care apar ca urmare a arderii cărbunelui, dacă preferaţi un grătar clasic.
3. Berea ajuta la curăţarea oalelor şi a tigailor: aciditatea ei „şlefuieşte” metalul. Nici nu trebuie să folosiţi bere proaspătă; şi cea trezită, rămasă după o petrecere, funcţionează la fel de bine.
4. Berea vă poate răsfăţa picioarele. Mai mult, ea înmoaie bătăturile şi îmbunătăţeşte circulaţia din picioare.
5. Berea îţi face părul să strălucească dacă o aplici şi o menţii circa 10 minute pe păr. Cel mai bine este să folosiţi bere trezită pentru a nu avea apoi probleme cu mirosul.
6. Te poţi răcori cu o bere pe băţ. Berea te poate răcori şi dacă este îngheţata. Tot ce trebuie este să turnaţi berea în forme speciale pentru îngheţată de casă şi să aşteptaţi să devină gheaţă.
7. Berea este un remediu natural şi eficient împotriva melcilor de grădină. Ploile abundente aduc o mulţime de melci în grădină, iar stârpirea lor este destul de dificilă. Dacă plasaţi un pahar mare de bere în pământul din grădină, peste noapte toţi melcii se vor îneca în lichid.
8. Berea te adoarme. Dacă aveţi probleme cu somnul, un pahar de bere, de preferat la temperatura camerei, vă va relaxa şi vă va ajuta să adormiţi mai repede.
9. Berea ajuta la lustruirea lemnului şi îi redă culoarea naturală. Pentru acest lucru trebuie neapărat să folosiţi bere trezită şi neagră. Înainte de a o folosi pentru lustruire verificaţi pe o suprafaţă mică şi ascunsă, este posibil ca unele tipuri de lemn să nu reacţioneze bine.
10. Berea te poate ajuta să stingi un foc, dacă nu ai altceva la îndemână.