Local

Bilanț coronavirus 20 martie, la Iași: 189 cazuri noi de infectare și 4 decese, în ultimele 24 de ore – GRAFICE

Publicat: 20 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bilanț coronavirus 20 martie la Iași 189 cazuri noi de infectare și 4 decese în ultimele 24 de ore - GRAFICE
54.9% din cazurile confirmate s-au înregistrat la nevaccinați

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 20 martie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 36526 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 189 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate  pozitiv, 8101 au fost externate (cu 32 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 644.

În ceea ce privește Campania de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 117349 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 75321 au fost vaccinate cu doza I si 42028 cu doza II. Pe data de 19 martie 2021 au fost vaccinate 1861 persoane. Mentionam ca 1691 de persoane au primit doza I și 170 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 244 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 20 martie 2021, sunt ocupate 341 de paturi, din care 45 sunt paturi ATI.

Situația focarelor Covid-19 pe teritoriul județului Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi:

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”ION HOLBAN” IAȘI – 3 beneficiari

Măsuri:

Beneficiarii pozitivi și contacții direcți au fost izolați în centru și monitorizați de către medicul unității. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. INSTITUTUL DE CHIMIE MACROMOLECULARĂ ”PETRU PONI” IAȘI – Laboratorul de polimeri funcționali – la ultima testare s-a mai confirmat un  salariat.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 4 salariaţi.

           Măsuri:

Persoana confirmata pozitiv a fost izolata la domiciliu și monitorizata de către medicul de familie. Contacții direcți au fost carantinați. S-a efectuat dezinfecția biroului.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 6 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
  • 6 paturi la Spitalul Municipal Paşcani
  • 5 paturi la Spitalul de Recuperare
  • 6 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
  • 13 paturi la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă mai sunt libere 4 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul CF Iasi
  • 3 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 202 de paturi:

  • 3 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
  • 4 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie
  • 5 paturi la Spitalul Hârlău,
  • 20 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
  • 65 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
  • 9 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”
  • 23 paturi la Spitalul Militar
  • 73 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi ATI.

4 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 20 martie 2021, un număr de 1923 de persoane se află în izolare, iar 1708 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 36667 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 37602 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 17 din 14 martie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, San Marino, Lituania, Slovenia, Serbia, Suedia, Puerto Rico, Olanda, Cipru, Slovacia, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Israel, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Africa de Sud, Aruba, Spania, Insulele Turks si Caicos, Franta, Emiratele Arabe Unite, Brazilia, Liban, Malta, Saint Lucia, Albania, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Maldive, Peru, Macedonia de Nord, Kuweit, Republica Moldova, Barbados, Antigua si Barbuda, Ungaria, Qatar, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bulgaria, si Paraguay. Au iesit de pe lista urmatoarele tari: Elveţia, Portugalia, Georgia, Statele Unite ale Americii, Panama, Gibraltar, Sint Marteen, Columbia, Irlanda, Belarus, Argentina, Saint Vincent si Grenadine, Guernsey, Insulele Falkland.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre, au intrat în vigoare, pentru țările/zonele/teritoriile aflate pe lista aprobată prin prezenta începând cu data de 15.03.2021.

Adauga un comentariu