International

Bilanţul deceselor după erupţia vulcanică din Noua Zeelandă a ajuns la 20

Publicat: 23 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Joi, 23 ianuarie 2020, bilanţul deceselor a ajuns la 20 în urma erupţiei vulcanului White Island de luna trecută din Noua Zeelandă. Cele două persoane care au fost date dispărute au fost declarate în mod oficial decedate, informează Reuters.

Hayden Marshall-Inman din Noua Zeelandă şi Winona Langford din Australia sunt cele două victime care au fost date dispărute după erupţia vulcanică şi au fost declarate decedate, a precizat poliţia.

”Medicul legist şef a hotărât că atât Winona, cât şi Hayden au murit pe White Island”, a declarat comisarul adjunct de poliţie John Tims.

Dintre cele două zeci de turişti declaraţi morţi, 18 au decedat în Noua Zeelandă şi două în spitale din Australia.

Mai mulţi supravieţuitorii din grupul de 47 de persoane, marea majoritate fiind turişti, aflaţi în apropierea vulcanului la momentul erupţiei, la data de 9 decembrie 2019, se afla în continuare sunt tratament în spitalele din ambele ţări după ce au suferit arsuri.

Oamenii legii anchetează motivele pentru care agenţiile de voiaj au fost autorizate să ducă turişti pe Whakaari, cunoscută şi ca White Island, după ce nivelul de alertă al vulcanului fusese crescut cu câteva zile mai devreme. Conform premierului neozeelandez Jacinda Ardern, această anchetă ar putea dura până la aproximativ un an.

Adauga un comentariu