Local

Bilanțul ieșenilor aflați în izolare la domiciliu și carantină. Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut anunțul

Publicat: 02 iul. 2020
Bilanțul ieșenilor aflați în izolare la domiciliu și carantină. Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut anunțul
Bilanțul ieșenilor aflați în izolare la domiciliu și carantină

Bilanțul ieșenilor aflați în izolare la domiciliu și carantină. Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut anunțul joi, 2 iulie 2020, privind situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Bilanțul ieșenilor aflați în izolare la domiciliu și carantină

Un număr de 2.801 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 147 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.  Conform ultimelor centralizări, un număr de 15 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 7 persoane au ieșit din carantină.

„În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi.”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Iași.

Misiuni instituționale efectuate de structurile ieșene

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 478 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. ISU a efectuat 11 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unități spitalicești, 5 misiuni de decontaminare biologică și o misiune specifică.

IPJ a efectuat efectuat 92 misiuni specifice. IJJ a efectuat 29 misiuni, din care: 23 misiuni de patrulare auto, 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni de cooperare spitale și 2 alte misiuni specifice.
Serviciul de Ambulanță Județean a executat 104 misiuni, din care: 37 misiuni de transport către unități spitalicești, o misiune transport către spațiile de izolare, 5 misiuni transport de probe biologice, 49 misiuni de decontaminare biologică şi 12 alte misiuni specifice (recoltare probe biologice).

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto. DSP a efectuat 49 misiuni, din care: 4 inspecții la spațiile de carantină, 10 inspecţii pe tema COVID-19 (cf. prevederilor Legii 55/2020) și 35 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Cazuri Covid-19 în România

Până astăzi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.687 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

„În intervalul 01.07.2020 (10:00) – 02.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 20 decese (11 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Prahova, Suceava și Vaslui.
Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 450 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La secța de Anestezie și Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Adauga un comentariu