International

Bilanțul morților în Gaza crește la 1.537, a anunțat Ministerul Sănătății. Numărul include 500 de copii

Publicat: 12 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bilanțul morților în Gaza crește la 1.537 a anunțat Ministerul Sănătății. Numărul include 500 de copii
Bilanțul morților în Gaza crește la 1.537, a anunțat Ministerul Sănătății

Cel puțin 1.537 de palestinieni au fost uciși de când Israelul a început atacurile asupra Gaza în urma atacului mortal al Hamas de sâmbătă trecută, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății din Gaza.

Numărul morților include 500 de copii și 267 de femei. Alte 6.612 persoane au fost rănite, a adăugat ministerul.

Criza umanitară se agravează în Gaza

Avioanele israeliene au continuat să lovească joi în Fâșia Gaza, dens populată, ca răspuns la atacurile teroriste brutale ale Hamas de sâmbătă, care au provocat cel puțin 1.200 de morți și alte mii de răniți.

A pus în aplicare un „asediu complet” al enclavei conduse de Hamas, întrerupând alimentele, electricitate, combustibil și apă. Grupurile umanitare avertizează că proviziile se epuizează.

În a șasea zi a conflictului, peste 1.500 de oameni au fost uciși în loviturile israeliene asupra Gaza, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății.

Situație complexă de ostatici

Hamas ține ostatici până la 150 de persoane, potrivit autorităților israeliene. Israelul întrerupe orice energie electrică, apă sau combustibil în Gaza până când ostaticii vor fi returnați acasă, a declarat ministrul Energiei, Israel Katz. Între timp, Hamas avertizează că va începe să execute ostatici dacă Israelul țintește fără avertisment oamenii din Gaza. Lt. Col. Jonathan Conricus, un purtător de cuvânt al IDF, a spus că „motivul dictează” că ostaticii sunt ținuți în subteran.

O criză umanitară

Israelul continuă atacurile aeriene și reține proviziile esențiale din Gaza. Mâncarea și apa sunt limitate și „se epuizează rapid” în enclavă, a declarat șeful adjunct pentru situații de urgență al Programului Alimentar Mondial al ONU. Singura centrală electrică din Gaza a încetat să mai funcționeze miercuri după ce a rămas fără combustibil, a declarat șeful autorității energetice din Gaza.

Până acum, peste 330.000 de persoane au fost strămutate acolo, potrivit unui comunicat al Oficiului Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Fotografii grafice

Biroul prim-ministrului Benjamin Netanyahu a lansat joi „fotografii îngrozitoare cu bebeluși uciși și arși de monștrii Hamas”. Cele trei fotografii, postate pe contul de socializare al biroului lui Netanyahu, au arătat doi bebeluși ale căror trupuri fuseseră arse fără a fi recunoscute și corpul unui al treilea sugar pătat de sânge. Premierul a spus că a împărtășit fotografiile, printre altele, cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, joi.

Premierul le mulțumește SUA

Netanyahu a mulțumit Statelor Unite pentru „sprijinul incredibil pentru Israel” în timpul „războiului împotriva barbarilor Hamas” al țării sale. În timpul călătoriei sale, Blinken a mai spus că s-a întâlnit cu familiile americanilor uciși sau luați ostatici de Hamas. Cel puțin 27 de americani au fost uciși și 14 nu sunt găsiți, a spus Casa Albă.

Țările încearcă să evacueze cetățenii

Oficialii din întreaga lume lucrează pentru a-și evacua cetățenii din Israel în urma atacurilor Hamas, organizând zboruri de repatriere în efortul de a-i duce acasă pe măsură ce criza se desfășoară. Statele Unite și Ucraina au programat ambele zboruri pentru a prelua cetățenii mâine și sâmbătă. Alte țări precum India, Nepal și Columbia au evacuat deja sute de oameni.

Sprijin global

Nu există planuri de a pune trupe americane la sol în Israel, a spus un oficial de rang înalt de la Casa Albă, arătând în schimb o gamă largă de schimburi de informații și contribuții cu arme și muniții către Israel. Marea Britanie a trimis, de asemenea, nave de război și avioane de supraveghere în estul Mediteranei pentru a sprijini Israelul, a declarat Ministerul Apărării, potrivit CNN.

Adauga un comentariu