Local

Bilanțul persoanelor aflate în carantină și izolare la domiciliu, la Iași

Publicat: 18 mart. 2020

La nivelul judeţului Iaşi, 18 martie 2020, numărul persoanelor care au călătorit în zonele de risc și se află 88 de persoane în carantină în spațiile special amenajate și 854 de persoane în izolare la domiciliu, fără simptomatologie.

  1. ”Încă 7 persoane din judeţul Iaşi au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În momentul de faţă sunt în total 19 persoane infectate cu COVID-19 şi care se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună. Referitor la situaţia pacienţilor din alte judeţe, vă comunicăm ca 12 pacienţi se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În prezent, se află în curs de desfăşurare anchetele epidemiologice pentru toate persoanele internate, ceea ce înseamnă că se identifică contacţii acestora şi traseele pe care bolnavii le-au avut de la intrarea în ţară.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 88 de persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns în judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest şi din Sud, precum şi prin Aeroportul Iaşi.
  3. Un număr de 854 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică  şi care sunt monitorizate zilnic de catre epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Mai menţionăm că 13 persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.
Adauga un comentariu