Local

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași

Publicat: 10 apr. 2020

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, pe raza județului Iași a ajuns la 3.065 de persoane, iar 1.031 în carantină în spatele special amenajate.

„Un număr de 3.065 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 235 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 1.031 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 53 de persoane au ieșit din carantină. În momentul de fata, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate un număr de 20 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Conform datelor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Județul Iași, prin derularea contractelor de frunizare materiale de protecție încheiate la nivel național, s-au distribuit până în acest moment:

    • 765 de Combinezoane
    • 230 măști FFP2
    • 225 măști FFP3
    • 000 viziere
    • 800 perechi mănuși

și alte materiale (dezinfectant, măști simple etc.) necesare luptei cu epidemia cu de SARS – COV 2.”, conform DSP Iași.
Adauga un comentariu