Local

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și-n carantină, la Iași – FOTO

Publicat: 03 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În județul Iași, bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a ajuns la 406, ieșind 347 de persoane din perioada de 14 zile de izolare. De asemenea, sunt 387 persoane în carantină în spațiile special amenajate.

„Un număr de 406 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 347 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 387 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 14 persoane au ieșit din carantină.

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 123 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 457 sancţiuni contravenţionale în valoare de 448.005 lei și s-au întocmit 2 (două) dosare penale.

Serviciile publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au adaptat programul de relaţionare cu publicul şi au adoptat o serie de măsuri în conformitate cu prevederile Decretului prezidenţial din data de 16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi ale art. 12 din Ordonanţa militară nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Astfel, valabilitatea documentelor emise de Inspectoratul General al Poliţiei Române, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, respectiv serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor aflate în coordonarea metodologică a MAI, Inspectoratul General pentru Imigrări se prelungeşte până la încetarea stării de urgenţă şi sunt recunoscute de autorităţi pe teritoriul României. Cetăţenii aflaţi în această situaţie vor avea la dispoziţie 90 de zile de preschimbare a actelor respective, după încetarea stării de urgenţă.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu