Actualitate

Bilanțul persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, în România. Câți români au avut reacții adverse

Publicat: 31 dec. 2020
Vaccin anti-coronavirus
Vaccin anti-coronavirus

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează joi că, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, au fost imunizate împotriva coronavirusului, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 4.623 de persoane. În total, până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 10.289 de români.

În ultimele 24 de ore, dintre cei vaccinaţi, 9 persoane au avut reacţii adverse, comune şi minore (febră, cefalee, mialgii, astenie).

În total, dintre cei peste 10.000 de imunizaţi, 26 au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 4 – reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 22 – reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare, mai precizează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Adauga un comentariu