Razboi în Ucraina

Bilanţul zilei oferit de armata rusă: Ar fi ucis 600 de persoane în ofensiva din Donețk

Publicat: 24 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bilanţul zilei oferit de armata rusă Ar fi ucis 600 de persoane în ofensiva din Donețk
Bilanţul a fost făcut public de un reprezentant oficial al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konashenkov

Bilanț greu de crezut și de verificat anunțat de Moscova pentru ofensiva din Donețk! Armata rusă susține că în cursul acestei zile de 24 august, ar fi distrus șapte puncte de control ale Forțelor Armate ale Ucrainei și cinci depozite cu muniție.

Totodată, 600 de persoane ar fi fost ucise, deşi nu au precizat dacă sunt civili sau soldați ucraineni.

strazi distruse in urma bombardamentelor din Donețk
Igor Konashenkov a spus că sistemele de apărare aeriană au doborât șapte drone ucrainene

Armata rusă ar fi ucis doar în câteva ore 600 de persoane în Donețk

Rusia a anunţat că forţele sale armate ar fi ucis în cursul zilei de 24 august, circa 600 de persoane în ofensiva de la Donețk. Bilanţul a fost făcut public de un reprezentant oficial al Ministerului Apărării din Rusia, Igor Konashenkov.

„În cursul zilei, au fost lovite șapte puncte de control, inclusiv brigada 66 mecanizată din zona Novomikhailovka, Regimentul 15 Artilerie de Rachete din zona Kurdyumivka a Republicii Populare Donețk, Brigada 102 Apărare Teritorială din zona Hulyaipole din regiunea Zaporojie, precum și 47 de unități de artilerie în poziții de tragere, forță de muncă și echipament militar ale Forțelor Armate ale Ucrainei în 212 districte”, a declarat Igor Konashenkov.

Conform oficialului rus, cinci depozite de muniții au fost distruse în interiorul granițelor regiunilor Donețk, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Mykolaiv, precum și un punct logistic comun al forțelor armate ale Ucrainei în apropierea satului Orekhov din regiunea Zaporojie.

Igor Konashenkov a spus că sistemele de apărare aeriană au doborât șapte drone ucrainene.

„Ca urmare a acțiunilor ofensive ale forțelor aliate, pierderile Brigăzilor 68 Infanterie-Jaeger, 66 Infanterie Mecanizată și 56 Motorizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei care operează în direcția Donețkului s-au ridicat la peste 600 de persoane”, a declarat Konashenkov, fără să precizeze dacă e vorba de civili sau soldați ucraineni.

Conform anunţului făcut de acesta, în plus, aproximativ 160 de militari ai Brigăzii 66 Mecanizate au refuzat să ia parte în continuare la ostilități.

Un fost paraşutist rus critică războiul din Ucraina

Într-o altă ordine de idei, precizăm că un fost paraşutist rus le-a declarat jurnaliștilor că unitatea sa, care a avut sediul în Crimeea, a fost trimisă la luptă în Ucraina prost echipată și nici măcar comandanţii nu ştiau ce se aştepta de la ei să facă. Bărbatul a mai precizat că soldații și comandanții au ajuns să fie foarte curând dezamăgiți de explicațiile guvernului rus pentru invazie, după ce au ajuns în Herson și s-au confruntat cu rezistența localnicilor care nu doreau să fie „eliberați”.

„Nu am fost trimiși să eliberăm pe nimeni, totul este o minciună! Nu facem decât să distrugem vieţi paşnice”, a spus el într-un interviu pentru CNN.

Pavel Filatiev, în vârstă de 33 ani, este primul militar rus activ care a criticat în mod public invazia din Ucraina. Fostul parașutist a publicat un document prin care expune ororile războiului din Ucraina într-un document de 141 de pagini pe reţelele de socializare, în urmă cu mai bine de trei săptămâni şi este prima mărturie publică de această amploare.

Fiindu-i teamă să nu fie arestat, fostul parașutist rus s-a ascuns timp de mai bine de o săptămână şi a dormit în fiecare noapte în alt hotel. Săptămâna trecută a reușit în cele din urmă să plece din Rusia.

Acum însă, armata rusă anunță că astăzi, 24 august, ar fi ucis 600 de persoane în ofensiva din Donețk.

Adauga un comentariu