Prima pagină » National » Biroul Electoral Central a decis organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în două comune
Biroul Electoral Central a decis organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în două comune

Biroul Electoral Central a decis organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în două comune

12 iun. 2024, 21:00,
BZI.ro, în National

Biroul Electoral Central a decis, miercuri, organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în data de 23 iunie pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj în Circumscripţia electorală nr. 31 comuna Cheţani, judeţul Mureş, respectiv Daniel – Marcel Bega, propus de Alianţa PMP-Forţa Dreptei, şi Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat.

Potrivit hotărârii BEC, listele electorale permanente şi copiile de pe listele electorale complementare care vor fi utilizate în secţiile de votare la scrutinul din data de 23 iunie vor cuprinde şi persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani în perioada 10 iunie 2024 – 23 iunie 2024.

„Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 9 iunie 2024 23 iunie 2024 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia la scrutin”, se mai precizează în hotărâre.

Pentru funcţia de primar din comuna Chețani s-a înregistrat o egalitate de 431 de voturi

Marţi, preşedintele Forţa Dreptei Mureş, Mihai-Dan Fărcaş, a anunţat că în comuna Cheţani, pentru funcţia de primar s-a înregistrat o egalitate de 431 de voturi la 431, între actualul primar, Emil Florin Mocan (PSD), şi candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, Daniel Bega.

Candidaţii pentru funcţia de primar al comunei Cheţani vor fi înscrişi pe buletinele de vot în ordinea utilizată la scrutinul din 9 iunie.

„Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data comunicării oficiale a rezultatelor din primul tur de scrutin, cu excepţia campaniei electorale efectuate prin serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune. În termen de 24 de ore de la totalizarea voturilor la nivel naţional, serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune repartizează noi timpi de antenă pentru partidele politice care au candidaţi în al doilea tur de scrutin, în mod proporţional cu numărul de candidaţi”, se mai precizează în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024