Eveniment-Social

Biroul Electoral Judeţean munceşte la foc continuu! Iată ce sesizare a trebuit să judece

Publicat: 03 sept. 2020
Biroul Electoral Judeţean munceşte la foc continuu
Biroul Electoral Judeţean munceşte la foc continuu

În plină campanie electorale, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) nu are timp de odihnă. Oamenii care lucrează în cadrul BEJ-ului trebuie să ”judece” diverse spete, iar unele dintrele ele destul de inedite. Aşa este şi ultuima speţă pe care reprezentanţii BEJ a trebuit să o judece.

Biroul Electoral Judeţean a trebuit să judece o speţă mai puţin obișnuită

Speţă inedită judecata de BEJ. Conform documentului emis de aceştia, reprezentanţii din unitatea mai sus menţionată au trebuit să judece o cerere venită din partea Partidului Alternativă Dreaptă, mai exact din partea candidatului Traian Rânja.

După ce a fost amendat de BEC, candidatul PAD a depus o contestaţie în care afirmă faptul că nu este corectă amenda aplicată de aceştia.

În speţă, candidatul mai sus menţionat a fost amendat cu o sumă de bani pe motiv că ar fi lipit un afiş cu o bandă adezivă de culoare maronie care împiedică vizibilitatea celorlalte afişe din jurul ei. Candidatul Rânja susţine faptul că vinovat de acest incident este cel care a pus iniţial afişul care a cărui vizibilitate a fost blocată. Reprezentantul partidului considera că acest incident s-a produs pentru că afişul concurentului electoral a fost lipit cu 2-3 centimetri mai spre mijloc, iar în acest fel a împiedicat şi încadrarea corectă a afişului cu candidatul PAD la Consiliul Judeţean Iaşi.

BEJ a făcut lumină în acest caz

Reprezentanţii BEJ au făcut lumină. Conform unui comunicat, aceştia au menţinut amendă iniţială acordată candidatului.

” Analizând toate probele administrate, respectiv atât ale Partidului Alternativă Dreapta- Filiala Judeţean Iaşi, cât şi plansele foto aflae în suportul Hotărârii… se observă că afişul electoral al candidatului Partidului PAlternativa Dreapta la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi este lipit de panourile electorale cu o bandă adezivă de culoare maro care, în unele situaţii, este aplicată ata pe acest afist, cât şi pe afişele alăturate apartinant candidatrlor altor formaţiuni politice, printre care şi domnul Sorin Avram Iacoban, candidatul Pro România la funcţia de primal la municipiului Iaşi, fiind acoperită imaginea acestuia din urmă într-o proporţie semnificativă, de natură să afecte şi să îngrădească dreptul la afişaj electoral al acestui competitor electoral. ”

În consecinţă, BEJ a menţinut decizia iniţială de a amendă Partidul Alternativă Dreapta- Filiala Iaşi.

Menţionăm că nu este prima speţă judecată de BEJ. În fiecare zi, membrii BEJ trebuie să judece zeci, poate sute de sesizări care mai de care mai inedite, dar care sunt luate în serios de autorităţi. Munca acestora, în perioada electorală, este una extrem de dificilă.

Adauga un comentariu