Culinar

Biscuiții „labă de urs”, un deliciu pentru cei mici. Rețetă simplă și savuroasă

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Biscuiții labă de urs un deliciu pentru cei mici. Rețetă simplă și savuroasă
Dacă nu ai o formă specială, nu îți face griji! Poți folosi, cu încredere, forma de la Madeleine.

Biscuiții în formă de labă de urs se prepară ușor și sunt pe placul tuturor copiilor. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă simplă și savuroasă.

Copiii adoră prăjiturile care au formă de animale și, de aceea, ne-am gândit că ar îndrăgi și biscuiții „labă de urs”. Dacă nu ai o formă specială, nu îți face griji! Poți folosi, cu încredere, forma de la Madeleine (prăjituri mici din pandișpan, cu formă asemănătoarea cochiliei, obținute prin coacere în tigăi cu mai multe adâncituri).

Dacă îți place să pregătești prăjituri pentru copilul tău, încearcă și rețeta pentru cea mai bună prăjitură din România (negresa) sau rețeta simplă de prăjitură turnată cu mere.

biscuiți labă de urs
Copiii adoră prăjiturile care au formă de animale și, de aceea, ne-am gândit că ar îndrăgi și biscuiții „labă de urs”.

Biscuiții „labă de urs”, un deliciu pentru copii. Iată cum se prepară

Pentru acești biscuiți deosebiți și incredibil de aromați, ai nevoie de: 225 de grame de unt moale, două cești de zahăr, trei cești de făină, un sfert de linguriță de scorțișoară, un praf de cuișoare măcinate, o jumătate de cană de cacao, o jumătate de ceașcă de alune de pădure sau nuci (mărunțite foarte bine), 225 de grame de ciocolată de bună calitate și o mână de migdale mărunțite.

Timpul de preparare pentru această rețetă este de 20 de minute, iar cel de gătire este de aproximativ 40 de minute. Spor la gătit!

Mod de preparare

Biscuiții „labă de urs” se prepară foarte simplu. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să încălzești cuptorul la 175 de grade Celsius și să pregătești formele de Madeleine, dându-le cu puțin unt. În acest fel, biscuiții nu se vor lipi și vor căpăta un gust ușor caramelizat.

Apoi, trebuie să iei un castron mare, în interiorul căruia să amesteci bine untul cu zahărul. Într-un alt bol, pune făina, scorțișoara, cuișoarele, pudra de cacao și nucile sau alunele. Peste aceste ingrediente uscate, pune compoziția formată din unt și zahăr, după care amestecă bine.

Pasul următor este să iei, cu mâna, puțin aluat și să îl presari în forma pregătită. Procedează astfel până când toate spațiile sunt umplute. Ai grijă, însă, ca aluatul să fie la nivelul bazei formei. Pune forma în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute și, când biscuiții s-au copt, lasă-i la răcit complet. Între timp, pune ciocolata la topit.

După ce biscuiții s-au topit, înmoaie-i pe jumătate în ciocolată, apoi așează-i pe o hârtie de copt. Pe post de gheare de urs, folosește bucăți de migdale, cât încă ciocolata este umedă. Lasă biscuiții să se usuce, apoi depozitează-i în frigider.

Poftă bună!

biscuiți labă de urs
Timpul de preparare pentru această rețetă este de 20 de minute, iar cel de gătire este de aproximativ 40 de minute.

Fursecuri „limbă de pisică”

Aceste fursecuri se prepară și mai simplu decât biscuiții „labă de urs”. Ai nevoie de următoarele ingrediente: trei albușuri de ou, 100 de grame de zahăr pudră, 100 de grame de unt, 100 de grame de făină și o esență de vanilie.

Tot ce trebuie să faci este să bați untul spumă cu zahărul și vanilia, apoi să adaugi făina. Astfel, obții un amestec destul de gros și vâscos. Compoziția devine pufoasă în momentul în care adaugi albușurile bătute spumă.

Pune amestecul rezultat într-un poș și trasează pe hârtia de copt bastonașe de mărimea dorită.

Pentru că fursecurile se lățesc, ai grijă să lași distanță între ele. Se lasă în cuptorul preîncălzit 7-8 minute, până când devin aurii pe margine.

Poftă bună!

o farfurie cu fursecuri
Aceste fursecuri se prepară și mai simplu decât biscuiții „labă de urs”.
Adauga un comentariu