National

Biserica Ortodoxă Română, lovită de tragedie. Un preot iubit de toată lumea a murit la doar 69 de ani

Publicat: 03 iun. 2020

Orașul Bârlad și Biserica Ortodoxă România au fost lovite, marți dimineață, de o veste îngrozitoare. Părintele Constantin Marin, paroh al Biserici Sf. Mina din localitate de peste 30 de ani, s-a stins din viață la doar 69 de ani.

Dipariția părintelui a șocat pe toată lumea. Constantin Marin avea probleme de sănătate care au dus, în urmă cu o săptămănă, la producerea unui atac vascular-cerebral.

Ultimele clipe de viață și le-a trăit la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, unde a încetat din viatã ieri dupã amiază, în jurul orelor 18.30. Vestea a căzut ca un trăsnet peste tot clerul din judet, dar în mod special peste clerul din Bârlad. Protopopul Vasile Lăiu a fost extrem de afectat atunci când a fost sunat de la spital și a primit teribila veste, scrie cotidianul Vremea Nouă.

„Sunt efectiv în stare de soc! Pãrintele Marin a fost un om al lui Dumnezeu plin de har! A dispãrut unul dintre cei mai vrednici preoti pe care i-am cunoscut de când sunt preot si protopop! A slujit la Biserica Sf. Mina peste 30 de ani, a fost protopop la Bârlad din 2007 pânã în 2009.

S-a implicat masiv în ridicarea de la zero a Bisericii din zona Polimed, zona unde este de altfel în apropiere si parohia sa, Sf. Mina.

Sunt bulversat total. Dumnezeu sã-l odihneascã si transmit familiei îndoliate întreaga mea compasiune sI sincere condoleante pentru greaua pierdere suferitã”, a spus cu lacrimi în ochi protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lãiu, în exclusivitate pentru sursa citată.

30 de ani în aceeași biserică

Preotul Marin Constantin a slujit înainte de a fi paroh la Sf. Mina la Bârlad, în parohiile din comunele Coroiești și Dumești. Din 1987 a fost numit paroh la Biserica Sf. Mina din Bârlad, devenind unul dintre cei mai iubiți preoți.

A lăsat în urmă să un fiu, preot paroh la Biserica Sf. Mina, parohia 1, precum și o fata, căsătorită cu un preot din Iași. Înmormântarea are loc joi, 4 Iunie Episcopul Husilor, care îl pretuia sI el foarte mult pe preotul Marin Constantin.

Adauga un comentariu