International

Bisericile din Ucraina vor fi închise de Paştele Ortodox

Publicat: 15 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bisericile din Ucraina vor fi închise de Paştele Ortodox
Sfinţirea coşurilor de Paşte va avea loc în continuare, dar va respecta, de asemenea, starea de asediu

Poliția ucraineană a comunicat vestea că bisericile vor rămâne închise de Paștele Ortodox, în seara de 24 aprilie, din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pe timpul nopţii, transmite BBC.

Vestea a fost comunicată și de Biserica Ortodoxă din Ucraina şi de Biserica Greco-Catolică Ucraineană. Sfinţirea coşurilor de Paşte va avea loc în continuare, dar se va respecta, de asemenea, starea de asediu.

Slujbele ortodoxe de Paşte, care urmau să aibă loc săptămâna viitoare, vor fi, de asemenea, anulate din cauza restrcţiilor.

Anunțul Patriarhiei Române privind regulile în noaptea de Înviere

Patriarhia Română a anunțat că anul acesta nu vor fi niciun fel de restricții la slujba de Înviere. Lumina Sfântă va ajunge în România de la Ierusalim în Sâmbăta Mare. În acest weekend are loc, după o pauză din cauza pandemiei, și pelerinajul de Florii.

Mii de credincioși sunt așteptați în noaptea de Înviere pe Dealul Patriarhiei. Dacă anul trecut au fost restricții serioase din cauza covid, anul acesta nu va mai fi cazul. Totuși delegația Română nu va mai pleca din țară după Lumina Sfântă, deoarece în Israel sunt încă restricții din cauza pandemiei. Lumina Sfântă va fi însă adusă de la Ierusalim.

„Arhimandritul Teofil Anastasoaie va veni cu Lumina de la Ierusalim, ea va fi adusă pe aeroportul Otopeni inițial, acolo va fi întampinat de o delegaţie a Patriarhiei Române. Ne bucurăm că putem să ne aprindem lumânările din flacăra aceea care coboară în mod minunat și aprinde la Ierusalim această Lumina a Învierii“, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

Rostirea formulei „Hristos a Înviat” se va face afară, iar slujba va fi oficiată de Patriarhul Daniel.

Paștele Catolic

Catolicii din toată lumea sărbătoresc în acest sfârșit de săptămână Invierea Domnului. La Catedrala Sfântul Iosif din Capitala, Vigilia Pascală va începe la ora 23.00.

În interior, însă, nu vor avea loc mai mult de 300 de persoane.

La Vatican, slujba începe la ora 19.30. Papa Francisc va binecuvânta focul sfânt din Bazilica Sfântul Petru, iar duminică, în prima zi de Paşte, va transmite mesajul tradiţional Urbi et Orbi.

Adauga un comentariu