Culinar

Blat umed de ciocolată. Cum să obții niște prăjituri de casă însiropate și aromate

Publicat: 20 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Blat umed de ciocolată. Cum să obții niște prăjituri de casă însiropate și aromate
Blatul umed de ciocolată are o savoare deosebită și o textură pufoasă, fiind ideal de folosit la prepararea unor prăjituri de casă delicioase.

Multe deserturi pot fi făcute cu un blat umed de ciocolată. Fie că folosim acest blat pentru un tort delicios cu cremă, fie pregătim blatul gustos pentru niște prăjituri rafinate, savuroase și cu un aspect deosebit, rețetele sunt spectaculoase și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Iată cum să obții niște prăjituri de casă însiropate și aromate.

Blat umed de ciocolată

Când vine vorba de deserturile de casă, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pentru iubitorii de prăjituri și torturi însiropate, savuroase și cu multă cremă, ideal este un blat umed de ciocolată.

Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, însă trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari. Blatul umed de ciocolată se poate însiropa cu diferite arome, în funcție de gustul pe care dorim să îl oferim desertului. Cu un blat umed de ciocolată putem face un tort delicios sau niște prăjituri cu două straturi de cremă, unul cu vanilie și unul cu ciocolată, iar la decor putem folosi frișcă și fulgi de ciocolată.

La fel de bine putem pregăti cu acest tip de blat și un pandișpan pufos și aromat, făcut cu fulgi de ciocolată și fructe confiate. Pandișpanul este ideal de servit la orice ocazie, chiar și dimineața împreună cu o cafea aromată.

Rețeta cu care vei pregăti un blat pufos și gustos pentru cele mai bune prăjituri

Dacă vrem să facem un blat umed de ciocolată vom avea nevoie de 2 ouă, 400 g de zahăr, 1 vârf de linguriță de sare, 125 ml de ulei, 250 ml de iaurt, 125 ml de cafea, 250 g de făină, 80 g de cacao, 1 linguriță de praf de copt și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu.

Mai întâi se pregătește o cafea aromată și dulce după plac. Blatul va fi însiropat la final cu cafea pentru a obține un desert savuros. După ce cafeaua este gata, se amestecă într-un bol mare cele două ouă peste care se pune uleiul, apoi iaurtul și cafeaua rece. Se amestecă totul foarte bine până obținem o compoziție omogenă.

Într-un alt bol se amestecă făina cu praful de copt și bicarbomatul de sofiu, pudra de cacao, zahărul și sarea. Se amestecă foarte bine apoi se toarnă peste această compoziție cea fluidă, pregătită anterior. Aluatul pentru blatul umed se toarnă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Se coace blatul pentru tort timp de 30 de minute, apoi se  scoate din cuptor, se lasă la răcit și se însiropează cu cafea. Blatul umed de ciocolată poate fi dat și prin alte siropuri de fructe, după preferințe sau poate fi însiropat cu lapte. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Blatul umed de ciocolată are o savoare deosebită și o textură pufoasă, fiind ideal de folosit la prepararea unor prăjituri de casă delicioase. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Acest blat este gustos, aerat și aromat, iar dacă adăugăm câteva arome deosebite la preparare, rezultatul va fi încântător.

Adauga un comentariu