Local

Bloc de locuințe colective, cu 5 niveluri, printre casele de lângă clădirea Granit! Patronul, Ioan Andrici, țintește o afacere de peste 1 milion de euro – FOTO

Publicat: 19 apr. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Bloc de locuințe colective cu 5 niveluri printre casele de lângă clădirea Granit Patronul Ioan Andrici țintește o afacere de peste 1 milion de euro - FOTO
Ioan Andrici vrea să obțină profit rapid dintr-un bloc, în zona Granit

Patronul firmei de construcții Andrinelu SRL vrea să ridice un bloc de locuințe colective pe șoseaua Manta Roșie, chiar lângă clădirea Granit. Nu mai puțin de 5 niveluri va avea clădirea, deși este o zonă de case. Afaceristul vrea să obțină autorizația de construire

Investitorii din Iași profită de orice petec de pământ. Este și cazul lui Ioan Andrici, patronul firmei de construcții Andrinelu SRL, care are în proprietate o suprafață de 441 de metri pătrați, situată pe Șoseaua Manta Roșie, nr.8, cartier Bularga, chiar în apropierea clădirii Granit, de pe Bd. Socola. În urmă cu 5 ani, în baza unui aviz de oportunitate emis de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), afaceristul a obținut și votul Consiliului Local. Deși suprafața este foarte mică, a fost avizat Planul Urbanistic Zonal(PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective, cu regimul de înălțime S+P+3E, nu mai mult de 17 metri.

Procentul de ocupare a terenului este de 45 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1,8. Rezultă o suprafață desfășurată a clădirii de aproape 800 de metri pătrați. Clădirea ar urma să fie amenajată într-o zonă de case cu regim mic de înălțime. Decoamdată, investitorul nu a reușit să obțină autorizația de construire pentru cel puțin 12 apartamente. Acum, terenul este împrejmuit și plin de bălării. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Bloc de locuințe colective printre casele de lângă clădirea Granit, cu probleme de trafic

Recent, Ioan Andrici a solicitat la Primăria Iași emiterea unui nou certificat de urbanism, semn că afaceristul intenționează să reia procedura de autorizare a imobilului. Municipalitatea a emis documentul, dar rămâne de văzut dacă va fi eliberată și autorizația. În zonă, străzile sunt înguste, iar traficul rutier este afectat de ambuteiaje.

Apariția blocului, implicit al unui număr suplimentar de mașini, vor conduce la sufocarea traficului. În acest moment este știut faptul că la Primăria Iași activitatea de la compartimentul de urbanism este blocată, banale acte sunt eliberate cu o întârziere greu de suportat de beneficiari. Apelat telefonic de reporterii BZI, Ioan Andrici nu a răspuns pentru a oferi detalii despre implementarea proiectului. Totodată, numărul oficial al societății a fost preluat de o firmă de tractări auto. De precizat că în Copou a pornit un scandal, după ce investitorul Claudiu Bâlu a anunțat că va construi 2 blocuri într-o zonă de case de pe Strada Aurora.

Un proiect similar din zonă a fost respins

La începutul anului 2022, un proiect asemănător a fost inițiat în aceeași zonă, dar pe Strada Bariera Veche, nr. 7, la intersecție cu Strada Mitropolit Varlaam. Aici, societatea Flodi SRL deține o suprafață de teren de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Firma este deținută de Claudia Mocanu, născută în Pașcani, dar domiciliată în Municipiul Iași. Femeia a inițiat PUZ pentru construirea unui bloc de locuințe colective. În imediata vecinătate a terenului, investitorii au construit blocuri de locuințe colective cu 4 și 5 etaje.

Astfel, proprietarul terenului va propune o clădire cu un regim de înălțime asemănător. Pe 24 februarie 2022, proiectul a fost analizat în cadrul CTATU, dar arhitecții au emis aviz negativ. Blocurile de locuințe colective printre casele de lângă clădirea Granit au devenit un model pentru dezvoltatorii imobiliari și în alte zone din oraș.

Comentarii
  • Banui ca parcarile vor fi de tipul celor de pe splai bahlui de la towers adica pe strada ,trotuar numai amenajate de dezvoltator nu ,spaguta bat o vina !

  • Vreunul, oricine ar fi el care sa aduca in atentia Guvernului aceasta problema, pentru o ordonanta referitoare la interzicerea de a construi blocuri in zone unde deja exista case, oare nu exista ?
    Ziaristii pot sesiza si ei legiuitorului sau executivului aceste aspecte.

  • Poate respinge și primăria Miroslava proiectul despre care se pare că nimeni nu știe nimic, care conține nu mai puțin de 46 de blocuri și în jur de 2000 de apartamente. Zona CUG este deja sufocată. Nu ai cum sa aprobi așa ceva decat daca șpagă e prea mare.

Adauga un comentariu