Boala care se răspândește tot mai mult în lume. Peste 1 milion de oameni infectați zilnic

Boala care se răspândește tot mai mult în lume. Peste 1 milion de oameni infectați zilnic

22 mai 2024, 10:30,
BZI.ro, în International

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă cu privire la regresele înregistrate în lupta împotriva bolilor cu transmitere sexuală (BTS), scrie agenţia DPA.

Numărul anual al cazurilor noi de infecţii cu sifilis a crescut de la aproximativ 7,1 milioane în 2020 la circa 8 milioane în 2022, a raportat marţi organizaţia ONU, la Geneva. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate pe continentul american şi în Africa. Un număr de 230.000 de persoane au murit din cauza acestei boli bacteriene în 2022.

„Creşterea incidenţei sifilisului provoacă îngrijorări majore”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie Agerpres, citând DPA.

Peste 1 milion de oameni infectați zilnic cu boli cu transmitere sexuală

Potrivit raportului OMS, un total de peste 1 milion de persoane sunt infectate cu sifilis, gonoree, chlamydia sau tricomoniază în fiecare zi. Aceste patru boli cu transmitere sexuală sunt toate vindecabile.

De asemenea, conform OMS, numărul noilor cazuri de infectare cu HIV înregistrează o scădere lentă – în 2022 au fost 1,3 milioane, cu doar 200.000 mai puţine decât în 2020.

Pe de altă parte, OMS a raportat şi rezultate pozitive – în jur de trei sferturi din totalul persoanelor cu HIV sunt tratate cu medicamente antiretrovirale.

Potrivit raportului, numeroase ţări au dezvoltat deja strategii sanitare pentru prevenirea transmiterii HIV şi a sifilisului de la mame la copiii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *