Cancan

Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. Medicii nu au ce să-i facă

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. Medicii nu au ce să-i facă
Mircea Badea suferă de o afecțiune incurabilă, boala celiacă, care este intoleranța la gluten

Boala de care suferă Mircea Badea. Realizatorul tv Mircea Badea suferă de o afecțiune incurabilă, și anume intoleranță autoimună la gluten. Studiile recente arată că între 1:300 până la aproximativ 1:100 din populație are boala celiacă. Cu toate acestea, frecvent, această afecțiune rămâne nediagnosticată.

Realizatorul tv Mircea Badea a recunoscut că suferă de o afecțiune incurabilă, și anume boala celiacă. Carmen Brumă, soția sa, este extrem de îngrijorată de intolerența acestuia la gluten și are grijă de meniul lui Badea. Deși nu se afișează prea mult public, cei doi au o relație foarte strânsă și Carmen a declarat că Mircea este un soț cum mulți și-ar dori. Acesta se implică mult în familia lor, chiar dacă emisiunea sa este noaptea și ajunge acasă la 3 dimineața.

Boala celiacă este o afecțiune autoimună cu predispoziție genetică. Aceasta, netratată sau incorect tratată poate avea consecințe grave asupra sănătății. Dintre acestea amintim osteoporoza, infertilitatea, avorturile repetate, anemia prin deficit de fier și anumite forme de cancer. Totuși, în 85% dintre cazuri, oamenii trăiesc cu boala celiacă fără ca măcar să știe de existenta acesteia.

Boala de care suferă Mircea Badea

Boala de care suferă Mircea Bacea este o intoleranță la gluten, prin urmare acesta nu poate consuma niciun aliment care coține gluten. De exemplu pâine, cartofi, orez sau orice alte alimente banale pe care prezentatorul emisiunii „În Gura Presei” trebuie să le evite pentru a nu-și face rău. A fost la mulți doctori, dar verdictul și singura soluție este una clară. Și anume un stil de viață sănătos și exclus glutenul din alimentație.

Într-o intervenție la Antena 3, în care Carmen Brumă a fost invitată, Badea a mărturist că soția lui îl tot sfătuiește să aibă un stil de viață sănătos. Mircea Badea a mărturist în emisiunea lui Mihai Gâdea că nu prea reușeste să asculte sfaturile soției și că este un mare amator de băuturi carbo-gazoase.

Mircea Badea – carte de vizită

Mircea Badea este unul din cei mai longevivi prezentatori din televiziune. Acesta a debutat la Radio Total în 1993. Apoi, începuturile în televiziune îl găsesc alături de Teo Trandafir la Tele 7 ABC. A avut apariții și la Realitatea TV, Pro TV sau Prima TV. Ulterior, Mircea Badea și Teo Trandafir s-au mutat la Antena 1 unde a prezentat o emisiune matinlă. Cei doi formau un cuplu în emisiuni de divertisment precum „Bună dimineața, România” la Tele 7 ABC din 1994 și apoi „Dimineața devreme” și „Teo și Mircea Șou” la Antena 1, între 1997 și 2000.

În 2000, Teo Trandafir a revenit în trustul Media Pro, cu o serie de emisiuni la Pro TV. }n acest timp, Mircea Badea apărea la postul concurent Antena 1, cu un format de emisiune nocturn, alături de Oreste Teodorescu. De asemenea, a jucat ca actor în câteva filme și a avut o activitate publicistică la Jurnalul Național.

În ceea ce privește boala de care suferă Mircea Badea, acesta susține că și fiul său îi atrage atenția câteodată.

„Fiul meu a înțeles că eu trebuie să mânânc fără gluten. La un moment dat mi-a spus «tati, nu ai voie să mânânci cu gluten că ești gras»”, a glumit Badea în emisiunea lui Gâdea.

Adauga un comentariu