Mâncarea alimentelor sănătoase este bună. Însă nu are rost, dacă organismul nu este capabil să folosească alimentele pentru energie.
Cromul este un mineral, descris, de asemenea, ca un oligoelement esențial.Se prezintă sub două forme principale: hexavalentă și trivalentă.
Cromul hexavalent este unul dintre cele mai puternice minerale de pe Pământ. Este toxic și nu poate fi absorbit în siguranță. Este de evitat, fiind folosit doar industrial. Organismul nu sunt capabil să producă crom și din acest motiv trebuie procurat dintr-o sursă exterioară.
Există oameni care se antrenează zilnic și văd puțin sau deloc rezultate. Deseori, nu regimul de antrenament este cauza. Poate exista o cauză mai profundă, una la nivel celular. O problemă des întâlnită este rezistența la insulină.
Rezistența la insulină poate duce la o stare prediabetică și, în cele din urmă, declanșează diabetul de tip 2. Una dintre cauzele majore este lipsa cromului din dietă.
O dietă sănătoasă însoțește întotdeauna un regim de exerciții fizice. Este minunat să fii sănătos. Prin urmare, este esențial să asiguri corpului tău, nutrienții de care are nevoie. Atunci când organismul are echilibrul nutrițional corect, acesta poate performa la niveluri optime.
Un combustibil bun ajută la repararea mușchilor. De asemenea, poate reduce foamea. Obținerea substanțelor nutritive corecte poate determina organismul să nu mai caute hrană pentru a umple golul.
Când mâncăm, sistemul nostru digestiv transformă alimentele în glucoză.
După descompunerea alimentelor, glucoza este trimisă în fluxul sangvin pentru a ne hrăni celulele. Pancreasul produce insulină pentru a ajuta celulele să absoarbă glucoza.
Sarcina insulinei este de a scoate glucoza din fluxul sangvin și de a o ajuta să ajungă în interiorul celulei. Mai multă glucoză în fluxul sanguin crește cantitatea de insulină secretată, necesară procesării acesteia.
Secreția de insulină se întâmplă ori de câte ori mâncăm, pentru a regla cantitatea de glucoză din sânge.
Însă, prea multă glucoză în sânge poate provoca pagube vaselor de sânge. Provoacă stres oxidativ. Iar acest tip de deteriorare poate duce la ateroscleroză. Acesta este și motivul pentru care persoanele cu diabet prezintă un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral.
Excesul de glucoză circulatorie poate afecta de asemenea nervii. Motiv pentru care persoanele cu diabet necontrolat prezintă neuropatie. Glicemia întrerupe capacitatea nervilor de a trimite semnale.
Insulina și cromul lucrează împreună pentru a preveni deteriorarea.
Ambele trebuie să funcționeze corect pentru a preveni distrugerea pe care o poate provoca glucoza liberă. Cele două depind una de celălaltă pentru a finaliza treaba.
Odată ce glucoza se aliniază cu o celulă, așteaptă să intre. Insulina vine și deschide ușa pentru a putea intra glucoza. În acest moment, intervine cromul.
Dacă nu există crom sau nu este suficient în organism, glucoza continuă să stea la ”ușa” celulei. Plutește în jurul fluxului sangvin, așteptând să intre. Organismul va declanșa în cele din urmă receptorul.
Atunci când sunt îngerate mai multe alimente, se produce mai multă glucoză. Problema se agravează. Organismul crede că nu are suficientă insulină pentru a deschide ușa pentru glucoză. Pancreasul primește semnalul. Produce mai mult.
Creșterea insulinei în fluxul de sânge trimite un semnal care crește nevoia de mai multă glucoză. Persoana poftește zahăr pentru a corecta echilibrul. Este un ciclu vicios.
Rezistența la insulină este o problemă persistentă, cu simptome puține sau deloc. Poate dura mult timp până când persoana știe că există o problemă. Excesul de insulină din organism îndeplinește o altă sarcină.
Dacă cantitatea de glucoză nu este redusă prin prezența sa, insulina recomandă organismului să o păstreze sub formă de grăsime. Insulina este cea care veghează la depozitarea grăsimilor și semnalează momentul eliberării acesteia.
Cantitatea corectă de crom din organism poate preveni acest ciclu vicios, de la bun început. Cromul te ajută să slăbești Dacă ar fi disponibil crom, atunci insulina ar deschide ușa, iar cromul ar ajuta la escortarea ei în interior. Acolo glucoza ar alimenta celulele așa cum a fost proiectată.
Insulina s-ar reduce în fluxul sangvin, deoarece nivelul de glucoză ar scădea la normal.
Pofta de zahăr și carbohidrați ar scădea, de asemenea, și astfel poate apărea pierderea în greutate.
După cum am spus mai sus, cromul joacă un rol esențial în metabolismul glucozei. De asemenea, este o parte importantă a echilibrului care previne rezistența la insulină. Prevenirea timpurie poate reduce considerabil riscul de diabet de tip 2.
Cromul nu este absorbit cu ușurință. Deficiența a fost o problemă pentru multe persoane care nu mențin o dietă sănătoasă. De asemenea, este o problemă cu persoanele în vârstă care nu pot absorbi substanțele nutritive la fel de eficient.
Simptomele deficienței de crom se pot manifesta prin:
Mulți susțin că epuizarea minerală a solului sau industria alimentară prelucrată a redus considerabil cantitatea de crom disponibilă în alimente. Chiar dacă am făcut alegeri alimentare sănătoase, este posibil să nu obținem numărul de nutrienți de care avem nevoie.
Poate fi mai mult decât necesar să suplimentăm cromul.
Picolinatul, acidul picolinic, este un chelator natural. Permite mineralului să se absoarbă mai bine înconjurându-l cu o serie de molecule neutre, ceea ce îi va permite să treacă în membrana celulară.
Îl oferă în siguranță, pentru ca organismul să-l folosească în mod corespunzător. Glicinatul de crom este legat de aminoacidul glicină. Ceea ce livrează într-un mod similar picolinatului. Glicina este fabricată de organism ca parte a ADN-ului nostru.
Nicotinatul este o sare sau un ester al vitaminelor din complexul B. Această formă nu este la fel de răspândită în magazine, dar poate fi găsită online. Conține o formă de niacină. Picolinatul, glicinatul și nicotinatul sunt toate sistemele de administrare care ajută intrarea cromului în membranele celulare.
Fără ele, cromul ar fi împiedicat să intre din cauza stării sale ionice pozitive. Nu există un test definitiv care să dovedească superioritatea unuia. Au capacități egale.
Indiferent de ce formă este aleasă, beneficiile sunt aceleași.
Cromul a fost administrat și pentru:
Indiferent dacă alegi cromul pentru pierderea în greutate sau alte beneficii pentru sănătate, este esențial să îl incluzi într-o dietă sănătoasă.
Cantitatea de crom din surse alimentare este minimă. Suplimentele sunt cu o doză mult mai mare, cu sisteme de administrare pentru o mai bună absorbție. Doza mai mare însă, crește șansa interacțiunilor cu medicamente sau alte suplimente.
Persoanele care iau insulină sau cu afecțiuni renale, hepatice sau tiroidiene trebuie să vorbească mai îmtâi cu medicul lor despre metabolismul mineralului. Cromul este utilizat în medicină, pentru a trata rezistența severă la insulină și hiperglicemia necontrolată.
Glicemia s-a remarcat că se îmbunătățește în 12 până la 24 de ore de la tratament. Forma intravenoasă a cromului este clorura cromatică. Cromul poate fi administrat ca atare. Cu toate acestea, este în mod obișnuit inclus în formule multiminerale. Chiar și în unele multivitamine.
Dacă suplimentezi într-o doză separată, verifică celelalte suplimente pentru a te asigura că nu este în exces.
Nu există efecte adverse suplimentării adecvate a cromului. Corpul va lua suficient pentru a înlătura deficiența. Administrarea suplimentului cu lapte sau alimente bogate în fosfor poate reduce absorbția. Cromul este preluat în primul rând dintr-o dietă sănătoasă.
Suplimentarea cu crom nu trebuie să fie excesivă. Poate duce la probleme cu ficatul, rinichii, tractul gastrointestinal și pielea sub formă de dermatită.
Este important pentru metabolismul și procesarea glucozei. Prin îmbunătățirea eficacității insulinei în organism, ciclul de rezistență la insulină poate fi oprit. Există un alt beneficiu al cromului în reducerea rezistenței la insulină în timpul scăderii în greutate.
Persoanele care pierd în greutate foarte mult, au adesea probleme cu excesul de piele.
Deoarece insulina a fost rezistată, blocurile de construcție nu au fost capabile să îmbunătățească pielea. Producția de colagen poate fi redusă, iar pielea își va pierde elasticitatea. Înainte de a se suplimenta cu colagen sau a merge sub cuțit, creșterea aportului de crom poate îmbunătăți aspectul pielii, după slăbire.
Beneficiile cromului sunt într-o cercetare continuă. Unele studii au arătat îmbunătățiri . Alte studii nu au făcut-o. Când cercetăm beneficiile cromului, există multe puncte de vedere contradictorii. Un lucru este sigur. Este disponibil în majoritatea alimentelor și joacă un rol esențial în funcția metabolismului.
Cromul este esențial pentru capacitatea noastră de a metaboliza carbohidrații, grăsimile și zaharurile. Cea mai frecventă utilizare este reglarea glicemiei și rezolvarea rezistenței la insulină. Rezistența la insulină a fost atribuită ca o precondiție în multe boli.
De exemplu, Boala Alzheimer este, pentru unii, considerată diabet de tip 3. Până de curând nu se știa că rezistența la insulină se poate întâmpla în creier. Este un precursor al demenței și al atacului vascular cerebral (AVC). Există, de asemenea, un studiu care a dovedit că cromul previne glaucomul, la unele niveluri.
Mai multe testări trebuie să fie finalizate în acest scop. Cromul este un supliment excelent pentru pierderea în greutate și longevitate.Este adaugat frecvent în regimurile de culturism și atletism.
Cromul îmbunătățește eficacitatea insulinei care, la rândul său, reglează absorbția de aminoacizi. Când corpul tău are instrumentele de care are nevoie pentru a reveni la o stare sănătoasă, acesta răspunde. Nu este neobișnuit să vezi pierderi semnificative în greutate în prima săptămână a unei diete sănătoase care include crom.
Îmbunătățirea sănătății metabolice poate face mai rapidă pierderea de apă și grăsimi.