Sport

Bogdan Burcea, noul selecționer al naționalei de handbal feminin a României! Când va semna și ce condiții a impus

Publicat: 15 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bogdan Burcea noul selecționer al naționalei de handbal feminin a României Când va semna și ce condiții a impus

Reprezentanții Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Handbal au decis azi, 14 ianuarie 2020, ca noul selecționer al naționalei feminine să fie Bogdan Burcea (47 de ani), nimeni altul decât antrenorul celor de la CSM Craiova.

Inițial, Burcea a refuzat varianta de a prelua prima reprezentativă. A doua oară, antrenorul n-a mai refuzat, dar a pus și câteva condiții care i-au fost acceptate pe loc.

„Multe persoane au considerat că sunt antrenorul potrivit pentru a conduce naționala României la această dublă cu Polonia, turneul preolimpic, Jocurile Olimpice și următorul European. Însă, fiind o persoană incomodă în general și capricioasă, am considerat că respectul care s-a acordat până acum selecționerilor este respectul pe care trebuie să-l primim și noi. Noi, chiar dacă avem gumă în păr, suntem români, și dacă mergeam cu spatele ocupam locurile 10-12”, a spus, inițial, Burcea.

Când va fi anunțat noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României

Burcea, care a primit majoritate de voturi, a avut parte după ședință de o discuție cu președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, dar și cu secretarul general al FRH, fosta mare handbalistă Cristina Vărzaru.

Tehnicianul a spus că acceptă provocarea, dar cu anumite condiții. Burcea a cerut să aibă parte de susținere totală și necondiționată din partea conducerii federației, așa cum s-a întâmplat și în mandatele străinilor Ambros Martin și Tomas Ryde și a primit răspuns afirmativ.

Noul selecționer va semna contractul în ședința de joi a Adunării Generale din cadrul FRH. Angajamentul se va întinde, teoretic, doar pe durata acestui an, până la 31 decembrie 2020, dar va avea și o clauză. În cazul în care va reuși calificarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de la vară, atunci actualul contract se va prelungi automat pe o durată de patru ani, adică pe încă un ciclu olimpic.

Singura problemă în acest moment este reprezentată de faptul că în staff trebuie să existe neapărat un antrenor cu licență Master Coach, echivalentul Licenței Pro de la fotbal. Cum Burcea nu deține un astfel de titlu, acesta trebuie să-și caute un secund. Momentan, susțin sursele Digi Sport, Burcea nu s-a decis la cine să apeleze, dar a promis că până joi se va rezolva.

Când va debuta Bogdan Burcea ca selecționer al României la handbal feminin

Bogdan Burcea nu va avea prea mult timp la dispoziție pentru a se bucura de acest moment. Duminică, 19 ianuarie 2020, la București, este prevăzută reunirea fetelor în vederea participării la turneul din Muntenegru, cel care va decide, în perioada 19 și 22 martie 2020, ultimele echipe ce vor merge la Olimpiada de la Tokyo

Grupele turneului preolimpic

Grupa 1: Spania, Suedia, Senegal, Argentina
Grupa 2: Rusia, Serbia, China, Ungaria
Grupa a 3-a: Norvegia, Muntenegru, ROMÂNIA, Coreea de Nord
Primele două clasate, din fiecare grupă, vor ajunge la Tokyo 2020.

Adauga un comentariu