Eveniment-Social

Bogdan Cojocaru, deputat PSD: De ce să ne mire că Iohanis refuză o dezbatere?

Publicat: 20 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bogdan Cojocaru deputat PSD De ce să ne mire că Iohanis refuză o dezbatere

Bogdan Cojocaru, deputat PSD, explica, într-o postare, rolul preşedintelui ţării. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, deputatul PSD menţionează rolul definitoriu al preşedintelui ţării, acela de a fi mediator:

” Constituția României a fost redactată în 1991 și revizuită în 2003 sub ideea unui regim de guvernare semi-prezidențial. Caracteristica unui astfel de sistem este încurajarea dialogului politic, autoritățile publice nu au atribuții atât de rigide, astfel încât cei ce ajung să reprezinte aceste autorități sunt încurajați să discute, să dezbată…să ajungă la un compromis, pentru a asigura buna guvernare a statului.

În acest context constituțional, Președintele țării este acea parte a puterii menite să fie un mediator între puteri și un facilitator de dialog.
Asta, pe hârtie.

În practică, regretabil, personaje precum Klaus Werner Iohannis ajung în astfel de funcții și denaturează întregul lor conținut, luând în derâdere spiritul democratic și desconsiderând categorii întregi de români.

De ce să ne mire că Iohanis refuză o dezbatere?
N-a refuzat el orice dialog în timpul celor cinci ani de mandat?
De ce să ne mire că inventează motive pe un ton arogant ? Nu asta a făcut de fiecare dată când atribuțiile i-au permis? (la muchie ce-i drept)
De ce să ne mire că preferă să vorbească singur? La urma urmei, cu discursuri pregătite e mai greu să prevezi replici ale adversarului.

O singură dezbatere ne rămâne în minte de la Iohannis, cea din 2014, o dezbatere câștigată doar din cauza unei aroganțe ale contracandidatului, o aroganță pe care o putem vedea și cinci ani mai târziu, din partea lui de această dată, aroganță ce sperăm că va fi taxată din nou de români.

Sub aparentul scut al unui cadru neutru, Iohannis a venit în fața publicului, cu poezia învățată de acasă lucru care ar trebui să impresioneze românii. Ei bine, domnule Iohannis, în afară de calitățile pe care le cer rolurile funcției enumerate mai sus, un șef de stat mai are nevoie de anumite calități: CURAJ și INTEGRITATE ! Dumneavoastră ați demonstrat că nu aveți niciuna din aceste calități, fugind cu coada între picioare de o candidată pe care ați jignit-o cu fiecare ocazie care s-a ivit.
O să vedeți însă, că românii nu vă vor lăsa să scăpați cu asta și vă vor taxa acolo unde pot, la urne!” se arată în postarea publicată de Bogdan Cojocaru, deputat PSD.

Adauga un comentariu