National

Bogdan Stanoevici: „A fost intubat de ieri, starea sa este una destul de gravă”

Publicat: 17 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bogdan Stanoevici A fost intubat de ieri starea sa este una destul de gravă
Bogdan Stanoevici

Fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni și candidat la Președinția României Bogdan Stanoevici a fost infectat cu noul coronavirus. Din păcate veștile despre acesta nu sunt îmbucurătoare. Acesta a fost intubat ieri.

Starea acestuia s-a agravat, în acest moment aflându-se internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului ”Sf. Pantelimon” din Capitală. De aproximativ patru săptămâni acesta se afla în izolare la domiciliu iar starea sa de sănătate s-a agravat. În ultimele zile au existat oscilații însă în prezent veștile nu sunt tocmai bune.

„Bogdan Stanoevici a fost intubat de ieri, starea sa este una destul de gravă, dar medicii fac tot posibilul să-l scoată din această situație. A stat în lockdown, însă starea lui s-a agravat. Este vorba de patru săptămâni. Atunci a intrat în autoizolare. Se știe că Bogdan Stanoevici a deschis lista Partidului Ecologist Român la București. În perioada aceea nu s-a simțit prea bine, apoi s-a a început să se simtă ceva mai bine, după care, iată, a revenit în forță acest virus”, a spus jurnalistul Adina Anghelescu, în exclusivitate, la Antena 3.

Bogdan Stanoevici a făcut public motivul pentru care nu poartă mască de protecție

Bogdan Stanoievici declara la începutul lunii noiembrie că nu poartă mască de protecție deoarece este sănătos și își se supune constant testărilor pentru depistarea acestui virus. Până în acel moment niciun test nu avusese rezultat pozitiv.

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă.

Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici.

Bogdan Stanoevici a vorbit, în urmă cu câteva săptămâni, despre pandemia de coronavirus

În urmă cu câteva săptămâni Bogdan Stanoevici vorbea despre riscul la care suntem supuși din cauza coronavirusului. Acesta avertiza cu privire la faptul că SARS-CoV-2 este un virus creat în laborator, iar în comparație cu unul apărut în natură, poate crea mutații grave.

De asemenea acesta a vorbit despre numeroasele tulpini ai COVID-19 care au apărut și despre dificultatea de creare a unui vaccin care să acopere și să combată toate mutațiile apărute de-a lungul timpului.

„Acest virus a fost creat în laborator. Nu mai există niciun fel de dubiu asupra acestei situaţii. Există brevetul înregistrat şi la Paris şi la New York. Acest virus, fiind creat în laborator, deci nefiind creat în natură, este extrem de periculos, pentru că suportă foarte multe mutaţii. Ne aflăm deja la cea de-a noua mutaţie a acestui virus. În momentul în care un virus are mai multe tulpini, cum e cazul acestui COVID-19, e evident că nu există un vaccin care să poată să acopere toate aceste mutaţii”, a declarat acesta.

Adauga un comentariu