Local

Bolnavi COVID-19 în Iaşi! Care este rata de vindecare a pacienților internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bolnavi COVID-19 în Iaşi Care este rata de vindecare a pacienților internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase

Bolnavi COVID-19 în Iaşi! Care este rata de vindecare a bolnavilor de COVID-19 care au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Managerul unităţii medicale, Carmen Dorobat, a venit cu câteva statistici referioare la numărul de pacienţi internaţi în spital.

Bolnavi COVID-19 în Iaşi! În spital se îngrijesc bolnavi COVID-19 la cote ridicate

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobat, a explicat că la Iaşi se îngrijesc încă, la cote ridicate, bolnavi de COVID-19. Carmen Dorobat a afirmat că, în acest moment, mai sunt 15 locuri libere în spital şi încă patru locuri libere la Terapie Intensivă. Începând cu data de 15 martie, pe la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au trecut peste 1000 de pacienţi.

”La Iaşi încă îngrijim la cote ridicate, bolnavi de COVID-19. În acest moment, în spital, mai avem 15 locuri libere şi încă patru locuri libere la Terapie Intensivă. Până la această oră, începând cu data de 15 martie 2020, la Spitalul de Boli Infecţioase au trecut 1100 de pacienţi dintre care peste 600 au fost confirmaţi.”

Rata de vindecare de COVID-19 este una foarte mare

Rata de vindecare de COVID-19 la Spitalul de Boli infecţioase este una ridicată. Conform statisticilor, peste 70% dintre pacienţi s-au vindecat. Rata de mortalitate este de 6.4%. Totuşi, pe lângă pacienţii de COVID-19, pe la spital se mai adaugă şi peste 600 de foi pe zi cu pacienţi icu HIV sau pentru profilaxie antirabică, hepatită sau alte controale.

”Rata de vindecare este de 70%, iar cea de mortalitate este de 6.4%. Pe lângă cei peste 1000 de pacienţi, la spitalul de Boli Infecţioase au mai trecut şi bolnavi de HIV sau având profilaxie antirabică, hepatite şi alte controale.”” a conchis Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Adauga un comentariu