Local

Bombă descoperită pe o stradă din cartierul Dacia. Pompierii de la ISU Iași au izolat toată zona

Publicat: 15 iul. 2020
Pe artera Ernest Ungureanu, stradă din cartierul Dacia, a fost descoperită o bombă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, proiectilul fiind ridicat de pompierii de la ISU Iași
O bombă descoperită pe o stradă din cartierul Dacia a fost ridicată de pompierii de la ISU Iași

O bombă din cel de-Al doilea Război Mondial a fost descoperită recent pe o stradă din cartierul Dacia. Pompierii de la ISU Iași au intervenit pentru a ridica proiectilul și pentru a izola toată zona. Nu a fost singura intervenție a angajaților ISU din ultima perioadă în municipiul Iași

Un proiectul provenit din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost descoperit recent pe o stradă din cartierul Dacia. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” au fost solicitați să intervină pe strada Ernest Ungureanu din cartierul respectiv din municipiului Iași pentru a izola zona și a ridica proiectilul.

„În data de 13 iulie 2020, ora 15:28, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare a unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați teren viran din municipiul Iași, strada Ernest Ungureanu. În urma intervenției a fost identificată o grenadă defensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au susținut reprezentanții ISU Iași.

Bombă descoperită pe o stradă din cartierul Dacia. Mai multe intervenții pirotehnice ale ISU Iași

Pe lângă bomba descoperită pe strada din cartierul Dacia, angajații ISU au mai fost solicitați în ultimele zile la alte intervenții pirotehnice în unele localități din județul Iași. Recent, pompierii de la ISU Iași au ridicat o bombă de aviație provenită din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pe un teren viran din comuna Miroslava. A fost ridicată o bombă de aviație de 50 kilograme, care a fost apoi asanată într-un loc sigur.
Pe lângă aceste intervenții, pompierii ieșeni au intervenit și la stingerea unor incendii.

„În data de 13 iulie 2020, ora 23:21, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe șoseaua Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars materialele combustibile din compartimentul motor, două anvelope și bara din față. Caroseria s-a degradat în proporție de 40 la sută. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Mai multe intervenții în municipiu ale pompierilor de la ISU Iași

Pompierii de la ISU Iași nu au intervenit doar în cazul de pe strada din cartierul Dacia în municipiu. Angajații ISU au ajuns și pe bulevardul Chimiei, pentru a transporta o persoană supraponderală din locuință la ambulanță.

„În data de 13 iulie 2020, ora 10:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportarea unui bărbat în vârstă de 79 ani, supraponderal, din locuința situată în municipiul Iași, Bulevardul Chimiei, la ambulanță. Tot în data de 13 iulie 2020, un echipaj din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași a executat patru misiuni pentru întreținerea corturilor destinate efectuării triajului epidemiologic de la Spitalul Clinic „Căi Ferate” Iași, Spitalul Clinic Militar de Urgență «Dr. Iacob Czihac» Iași, Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» Iași și de la Institutul Regional de Oncologie Iași”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

De asemenea, pompierii i-au ajutat pe cei de la Ambulanță să aducă persoana din nou acasă în bulevardul Chimiei. În plus, echipajele SMURD au intervenit la 36 de cazuri medicale în ultimele zile.

Comentarii
Adauga un comentariu