Prima pagină » Culinar » Borș de sfeclă – Eficient în tratarea virozelor, anemiilor, imunității scăzute
Borș de sfeclă – Eficient în tratarea virozelor, anemiilor, imunității scăzute

Borș de sfeclă – Eficient în tratarea virozelor, anemiilor, imunității scăzute

17 mart. 2020, 09:38,
în Culinar

Sfecla roșie este un aliment nutritiv și este și un medicament cu multiple aplicații terapeutice. Un ajutor extraordinar pentru sănătate, sfecla este ușor digerabilă și are capacitatea de a regla funcțiile hepatice, fiind extrem de eficientă în tratarea anemiilor, cancerului, demineralizărilor, virozelor, tuberculozei, nevrozelor și imunității scăzute.

Substanțele active din sfecla roșie, prin diureză, colon și transpirație, au rolul de a ajuta la eliminarea toxinelor din alimentație, din apă, din aer, din detergenți, din diferite ambalaje ș.a.m.d., acumulate în organismul nostru, care pot produce afecțiuni din cele mai diverse: alergie, scăderea imunității, Alzheimer sau reumatism.

Ingrediente necesare:

Un kilogram de sfeclă roșie tăiată bucăți
O legătură de mărar
O legătură de pătrunjel
O legătură de leuștean
O căpățână de usturoi
O mână de mălai sau o linguriță de drojdie

Mod de preparare:

Toate ingredientele de mai sus se pun într-un borcan sau într-un vas de lut, se toarnă apă peste ele cât să le acopere, apoi se lasă la macerat într-un loc ferit de lumină și răcoros.

Când lichidul din borcan este acrit, se filtrează, apoi vasul se umple din nou cu apă. Borșul care rezultă a doua oară este mai slab, dar la fel de sănătos.

Mod de administrare:

Din primul borș de sfeclă obținut, se administrează câte două pahare zilnic, iar din borșul obținut a doua oară se administrează câte patru pahare zilnic. Acest borș de sfeclă roșie are rolul de a curăța și de a fortifica organele interne și este recomandat în absolut toate problemele de fiere și de ficat.

Se poate păstra pentru mai multe zile la frigider, în sticle bine astupate și se poate consuma pe tot parcursul anului, fiind recomandat ca depurativ general al organismului, prevenind apariția bolilor de ficat și de fiere.

În paralel cu această cură de borș de sfeclă, persoanele suferinde de hepatită sunt sfătuite să consume, zilnic, și câte două pahare de ceai din flori de gălbenele și semințe de armurariu.

Iată încă o rețetă de borș de sfeclă, tradițional românească

Mod de preparare:

Se taie în două o sfeclă mică de 200 de grame. Una dintre jumătăți se taie mărunt, se fierbe împreună cu pătrunjel, morcov, ceapă, cartof și rădăcină de țelină – toate tăiate mărunt.

După ce au fiert timp de o oră, se taie mărunt și jumătatea rămasă de sfeclă roșie și se fierbe separat, doar cât să dea în clocot, într-o cană de borș din tărâțe. Se obține astfel un lichid de o culoare intensă care se filtrează și se adaugă apoi peste legumele care fierb. Se amestecă, se oprește focul, se adaugă sare și ulei după gust și verdeață mărunțită.

Se va obține un borș acru de sfeclă roșie, extrem de bogată în betalaină și în alți pigmenți cu efecte vindecătoare excepționale.

Acest borș este recomandat după răceală, convalescenților, persoanelor suferinde de boli de piept, celor debili și chiar și pentru trezirea din mahmureală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`