Economic Local

Boschetarii care ocupă clădirile Primăriei Iași, luați pe sus de autorități

Publicat: 06 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Boschetarii care ocupă clădirile Primăriei Iași luați pe sus de autorități

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă a anului, numeroase persoane fără adăpost intră fără drept în clădirile naționalizate care aparțin Primăriei Iași pentru a improviza adăposturi pe timpul iernii. De multe ori, aceștia provoacă incendii și chiar focare de infecție în clădirile pe care le ocupă abuziv. Din aceste motive, angajații municipalității au trecut la identificarea și sancționarea acestora.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Poliție Locală au sancționat cu amendă în valoare de 570 lei, pe numitul H.D., domiciliat în municipiul Iași, deoarece a fost depistat în timp ce a ocupat fără drept un imobil din zona străzii Cuza Vodă, imobil ce aparține patrimoniului Consiliului Local al Municipiului Iași”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Nevoiașii ajung în centrul C.A. Rosetti

Tot în această perioadă a anului, persoanele fără adăpost adună diverse deșeuri și resturi de materiale de construcții pentru a improviza adăposturi pe timpul iernii. Autoritățile locale sunt pregătite să primească zeci de persoane în clădirea din zona C.A. Rosetti pe perioada sezonului rece. Direcția de Asistență Socială, în parteneriat cu Poliția Locală, întreprinde o serie de acțiuni suplimentare pentru identificarea tuturor persoanelor fără locuință din municipiu. Pentru a veni în ajutorul acestora, Direcția de Asistență Socială a amenajat camere de tranzit suplimentare în cadrul a patru module, care au o capacitate de 32 de locuri. Numărul mediu zilnic de beneficiari cazați în camerele de tranzit este în prezent de 53. Pentru toți acești beneficiari, Direcția de Asistență Socială asigură servicii de asistență și deparazitare.

Adauga un comentariu