National

Un șofer a condus beat, fără permis, o mașină neînmatriculată, cu numere false și a ucis o femeie în Tulcea

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un șofer a condus beat fără permis o mașină neînmatriculată cu numere false și a ucis o femeie în Tulcea
Un șofer a condus beat, fără permis, o mașină neînmatriculată, cu numere false și a ucis o femeie în Tulcea

Un șofer în vârstă de 47 de ani, beat și fără permis, a provocat, miercuri, un accident în localitatea Partizani (județul Tulcea), în urma căruia care o femeie de 70 de ani a murit, iar un alt pasager a fost rănit. Mașina nu era înmatriculată, iar plăcuțele erau false.

Bărbatul a pierdut controlul mașinii pe strada Dunării din localitat și a intrat în coliziune cu un stâlp din afara părții carosabile.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a arătat o valoare de 0,88 mg/L alcool pur în aerul expirat, de asemenea în urma verificărilor în bazele de date, a reieșit faptul că, bărbatul nu deținea permis de conducere, autoturismul nu era înmatriculat iar numărul de înmatriculare al autovehiculului era fals. În urma evenimentului a rezultat decesul unei femei de 70 de ani , pasageră a autoturismului, și vătămarea celui de-al doilea pasager, acesta fiind transportat la Spitalul Județean Tulcea”, au spus reprezentanții IPJ Tulcea.

Șoferul va merge direct la închisoare

Codul Rutier prevede pentru infracțiunile comise de șoferul din Tulcea următoarele pedepse:

Conducerea unui autoturism fără permis se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani
Conducerea cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă
Conducerea unui autovehicul neînmatriculat se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă
Conducerea unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
De asemenea, în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală, iar Legea Anastasia promulgată anul trecut prevede că şoferii care se urcă băuţi la volan şi fără permis de conducere și provoacă un accident mortal ajung direct la închisoare, fără posibilitatea ca instanța să acorde o pedeapsă cu suspendare.

Adauga un comentariu