Actualitate

Desecretizare evenimente 10 august! MAI a decis declasificarea evenimentelor

Publicat: 14 nov. 2019

Desecretizare evenimente 10 august În aceste momente, ministrul de Interne a afirmat că s-a decis declasificarea evenimentelor din 10 august.
Ministrul a anunţat că a trimis raportul declasificat către DIICOT. DIICOT a comunicat ministerului că a luat act de raportul declasificat. Datele din raport sunt la dispoziţia procurorilor.

„De dimineaţă am primit ultimul aviz solicitat de la toate instituţiile implicate în această derulare a evenimentelor din 10 august. În consecinţă, comisia a decis declasificarea raportului. Aşadar, în această zi raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată. MAI a decis, conform legii, această declasificare”, a declarat Marcel Vela.

Desecretizare evenimente 10 august Conform unor surse au fost desecretizate doua documente. Cele doua documente apartin SRI si a Jandarmeriei. Acestea fac referire la persoanele implicate in modul de coordonare a evenimentelor.

„DIICOT a anunţat că ia act de acest raport declasificat şi va începe o anchetă. Dorim să redevenim un minister deschis, care nu mai ascunde date şi informaţii din interiorul acestei instituţii. Până nu se finalizează ancheta, nu putem da detalii din dosar. Totul este trimis la DIICOT, iar când ancheta se va finaliza, dosarul va deveni public pentru proces”, a mai declarat ministrul de Interne.

Cei de la DIICOT anunţase că Direcţia nu are competențe pe acest domeniu. Oficialii susţin că declasificarea documentelor nu le stă în atribuţii.loading...

Adauga un comentariu