Magazin

Bricolajul, pandemia si vanzarile online

Publicat: 12 mart. 2021

Cu siguranta pandemia a avut un efect la nivel psihologic pentru toata lumea, de la schimbarea obiceiurilor pe care le aveam pana la felul in care am ajuns sa ne petrecem timpul liber. Aceste lucruri au adus in mod firesc dezavantaje si avantaje in randul comerciantilor in functie de domeniul de activitate.

Una dintre cartile castigatoare, se pare, au avut-o cei care comercializeaza materiale de constructii, avand o crestere in medie cu 30% a cifrei de afaceri in 2020. Un plus fata de acestia l-au avut cei care comercializau si produse online, 2020 reprezentand cel mai bun an inregistrat pentru vanzarile online de materiale de constructii prin simplul fapt ca oamenii si-au dorit sa cumpere in siguranta, de acasa, materialele necesare pentru renovarile planificate pe timpul perioadelor de restrictie.

Vanzarile de gresie si faianta au fost in acest an vedetele categoriei de amenajari interioare, un rezultat previzibil din punctul nostru de vedere, prin simplu fapt ca vanzarea lor online se face acum in siguranta, produsele ajungand pe palet, fara sa sufere sparturi pe timpul transportului. O alta clasa de produse in ascensiune a fost cea de usi de interior, din acelasi motiv ca si gresia. Un alt motiv fiind de asemenea faptul ca in online gama de produse este mult mai diversificata, clientii putand compara mult mai usor preturile intre comercianti.

Magazinul online www.materiale.ro se mandreste cu peste 200 de modele de gresie si faianta in stoc, cele mai vandute modele in 2020 fiind cele cu imitatie de marmura si parchet, placile de dimensiuni mai mari fiind mai cautate.

Un alt produs la moda cu care site-ul se mandreste, este gresia hexagonala, un produs care a luat o amploare din ce in ce mai mult, mai ales daca tinem cont de faptul ca majoritatea cumparatorilor online e formata din tineri, produsul fiind unul specific lor.

Cu siguranta atunci cand virusul va disparea, lucrurile or sa revina la normal, oamenii vor avea incredere mai multa sa faca cumparaturile in magazinele traditionale, dar si mai sigur este faptul ca printre cei care au gustat din vanzarile online pentru prima data, se vor intoarce si a doua oara. Intr-o lume din ce in ce mai aglomerata, in care avem din ce in ce mai putin timp pentru noi, un lucru e cert : seriviciile care ne scurteaza din timpul pierdut, or sa capete din ce in ce mai mult teren.

 

Adauga un comentariu