Culinar

Brioșe cu fulgi de ciocolată. Rețeta unui desert gustos și rafinat

Publicat: 20 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Brioșe cu fulgi de ciocolată. Rețeta unui desert gustos și rafinat
Brioșele cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, au un aspect deosebit și pot fi pregătite la mesele festive alături de alte deserturi rafinate.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, putem face niște brioșe cu fulgi de ciocolată. Acestea sunt pufoase, delicioase și aromate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Brioșele cu fulgi de ciocolată sunt ideale la mesele festive alături de alte prăjituri deosebite. Iată rețeta unui desert gustos și rafinat.

Brioșe cu fulgi de ciocolată

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi sunt delicioasele brioșe cu fulgi de ciocolată. Acestea se fac ușor, sunt pufoase și aromate, fiind perfecte pentru mesele de sărbătoare, dar și în momentele în care vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu.

Brioșele pot fi făcute cu fructe, cu iaurt sau cu ciocolată, după preferințe. Pentru a obține un desert pufos și aromat trebuie să facem mai întâi un aluat fraged cu ulei și apă minerală. Acest aluat ne va ajuta să obținem la final cele mai bune brioșe de casă. Pe lângă acest desert irezistibil, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură Albă ca Zăpada după rețeta veche. Această prăjitură aromată va aminti de vremea copilăriei și îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Brioșele cu fulgi de ciocolată sunt rafinate, gustoase și pufoase, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Delicioasele brioșe pot fi servite dimineața împreună cu o cafea aromată.

Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

Pentru delicioasele brioșe cu fulgi de ciocolată vom avea nevoie de 250 g de făină, 150 g de zahăr, 6 g de praf de copt, sare, 1 ou, 200 ml de lapte, 110 g de unt, 1 pliculeț de zahăr vanilat, coajă rasă de la o portocală și 2 linguri de fulgi de ciocolată.

Într-un vas mare se amestecă făina împreună cu zahărul, praful de copt și sarea. În alt vas se amestecă ingredientele umede și anume laptele călduț, untul topit, coaja rasă de la o portocală, zahărul vanilat și oul. După ce s-au omogenizat foarte bine cele două compoziții, compoziția umedă se toarnă peste cea uscată și se amestecă ușor.

După ce toate ingredientele și aromele se întrepătrund se adaugă fulgii de ciocolată. Ulterior se pregătesc formele pentru brioșe. Formele se ung cu ulei apoi se toarnă compoziția de brioșe în forme. Nu trebuie turnată compoziția până se umple forma deoarece brioșele nu vor mai putea crește.

Se pun delicioasele brioșe cu fulgi de ciocolată la cuptor și se lasă timp de 20 de minute. Se pot verifica dacă sunt coapte suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când sunt gata, se scot brioșele de la cuptor, se lasă la răcit apoi se servesc după preferințe, fie dimineața la o cafea, fie pe timpul zilei, ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros.

Brioșele cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, au un aspect deosebit și pot fi pregătite la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final niște brioșe pufoase, aromate și gustoase.

Adauga un comentariu